Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a Real nyerte a madridi derbit! – videóval

A spanyol bajnokság 17. fordulójának nagy rangadóján a Real Madrid hazai pályán győzte le az Atlético Madridot, megerősítve vezető helyét a tabellán.

(Photo by Denis Doyle/Getty Images)

Remekül kezdődött a Real Madrid számára a találkozó, hiszen a kezdeti tapogatózó játékot követően negyed óra elteltével az első kapura lövésükből megszerezték a vezetést a blancók: egy középpályás labdaszerzést követően végigvitt ellentámadás végén Vinicius Junior tálalt Karim Benzema elé, aki az elé hulló labdát kapásból bevágta Jan Oblak kapujába. (1-0)

A gól után is jobban játszott a Real, frissebbnek és ötlettel telibbnek tűnt Carlo Ancelotti csapata, amely többször is bonyodalmat okozott riválisa kapuja előtt. Az Atlético a legközelebb a gólhoz egy Antoine Griezmann-szabadrúgását követően járt, amelyet bravúrral védett Thibaut Courtois – sokat elmond az Atleti támadásairól, hogy ez volt a “matracosok” egyetlen kaput eltaláló lövése az első 45 percben (…)

A szünet után mindkét tréner változtatott csapatán: Carlo Ancelotti vélhetően elővigyázatosságból lehozta a talán nem teljesen egészséges Karim Benzemát; Diego Simeone pedig beküldte Thomas Lemart és Joao Félixet (majd nem sokkal később jött még előre Luis Suárez is)

A cserékkel bár aktívabb lett az Atleti, kapura is veszélyesebben futballozott a Simeone-csapat, újabb gólt azonban a Real Madrid szerzett! A Benzemát váltó Luka Jovic ezúttal is jól szállt be a meccsbe, benne volt például csapata góljában is, amelyet Vinicius Junior második asszisztja után Marco Asensio jegyzett. (2-0)

Két gólos hátrányban, az Atlético mindent megtett, többször is próbára tették Courtois kapust, de a belga hálóőr rendre a helyén volt.

Összességében a Real Madrid nagyon profin, tanítani való hatékonysággal futballozva nyerte a városi derbit!
A blancók lélektanilag is fontos győzelmet arattak: előnyük ugyanis 8 pont az egy meccsel kevesebbet játszó, második Sevilla előtt; de a szintén egy meccsel kevesebbet játszó Atletico előtt már 13 ponttal vezetnek táblázaton – a két csapat ráadásul egymást gyűri majd a következő körben!

Real Madrid – Atlético Madrid 2-0 (1-0)
Santiago Bernabéu stadion, Vezette: Antonio Mateu Lahoz
Gólszerzők: Benzema (16.), Asensio (57.)
Sárga lap: Mendy (45+1.), Alaba (88.) illetve Felipe (36.), Kondogbia (75.), L. Suárez (88.)
Piros lap:

Real Madrid: Courtois – Carvajal (Nacho, 81.), Militao, Alaba, Mendy – Casemiro, Kroos, Modric – Asensio (Valverde, 85.), Vinicius Junior (Rodrygo, 87), Benzema (Jovic, 46.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Atlético Madrid: Oblak – M. Llorente, Felipe, Kondogbia, Hermoso – Carrasco (Lemar, 46.), Koke, De Paul (Herrera, 69), A. Correa (R. Lodi, 60.) – Cunha (L. Suarez, 60.), Griezmann (J. Felix, 46.). Vezetőedző: Diego Simeone

 

A 17. forduló eredményei és további programja: 

Péntek:
RCD Mallorca – Celta Vigo 0-0

Szombat:
Espanyol – Levante 4-3
Alavés – Getafe 1-1
Valencia – Elche 2-1
Athletic Bilbao – Sevilla 0-1

Vasárnap:
Villareal – Rayo Vallecano 2-0
Osasuna – FC Barcelona 2-2
Real Betis – Real Sociedad 4-0

Hétfőn:
21:00 Cadiz – Granada (Tv: Splíer 2)

 

A La Liga tabellája:

 

A góllövőlista élmezőnye: