Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Mbappé duplájával győzte le a PSG a Monacót – videóval

A francia bajnokság (Ligue 1) 18. fordulójának zárómérkőzésén találkozott egymással a Paris Saint-Germain és az AS Monaco. Bár bátran és jól futballozott a hercegségi csapat, a párizsiak lőtték a gólokat Kylian Mbappé révén, így a mérkőzés végén is ők örülhettek.

Nem játszott alárendelt szerepet a Monaco, azonban a PSG jobban használta ki a helyzeteit és nagyobb szerencséje is volt. A 3. percben Diop sprintelt be a kapu elé és el is érte a labdát, de lövése a bal kapufán csattant. A 9. percben ráadásul büntetőhöz jutott a PSG, amihez Mbappé állt oda, majd a kapu bal alsó sarkába rúgta a labdát a kapus mellett, amivel megszerezte csapatának a vezetést. A 23. percben a másik oldalon is történt egy tizenegyesgyanús eset, a Monacónak viszont nem ítélt büntetőt a játékvezető. A vendégek többször is próbálkoztak, többször távolról, de a befejezések pontatlanok voltak. A 45. percben ráadásul jött megint Mbappé, és megszerezte csapata második gólját is: Messivel játszott össze a francia támadó, majd végül a jobb alsóba rúgta a labdát.

A második félidő egy Monaco-helyzettel kezdődött, amikor a 48. percben Golovin előtt volt elég terület a tizenhatoson, hogy kapura lőjön és meg is célozta a jobb alsó sarkot, de Donnarumma látványos mozdulattal védeni tudta a lövést. Ezt követően eseménytelenül telt a játékrész, a csapatok csak passzolgattak inkább. A 71. percben végül Messi jutott lövéshez a tizenhatoson belülről, de a labda messze a kapu bal oldala mellé ment. A 80. percben Messi cselezte be magát az ötösön belülre, de lövése most a jobb kapufa mellett szállt el. A végére, a 91. percben még volt egy Golovin-lövés a vendégeknél, ami elkerülte a kapu jobb oldalát, és ezzel le is zárult a mérkőzés.

PSG – AS Monaco 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Mbappé (12. – büntetőből, 45.) ill. –
Sárga lap: Mbappé (19.), Gueye (74.), Verratti (89.) ill. Sidibe (11.), Fofona (17.), Maripan (63.), Martins (73.)
Kiállítás: – ill. –

A 18. forduló eddigi eredményei és további programja

Péntek:
Nantes – Lens 3-2

Szombat:
Brest – Montpellier 0-4
Stade Reims – Saint-Étienne 2-0

Vasárnap:
Lille OSC – Olympique Lyon 0-0
Angers – Clermont-Foot 0-1
Metz – Lorient 4-1
Stade Rennes – OGC Nice 1-2
Troyes – Girondins Bordeaux 1-2
Strasbourg – Olympique Marseille 0-1
Paris Saint-Germain – AS Monaco 2-0

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: