Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: tizenegyesekkel lett bajnok az Atlas – videóval

Magyar idő szerint hétfőre virradóra rendezték a mexikói bajnokság (Liga MX) 2021-es Aperturája rájátszásának döntőjét, melynek keretein belül az Atlas és a Club León csapata immár a visszavágón lépett pályára egymás ellen…

(Photo by Hector Vivas/Getty Images)

Elképesztően kiélezett küzdelem végén az Atlas csapata lett a mexikói bajnok, miután tizenegyespárbaj végeztével felülmúlta a Club León együttesét. A döntő első mérkőzését a León 3-2-re nyerte, így az Atlas hazai környezetben győzelmi kényszerben lépett pályára. Ennek megfelelően a házigazda próbált dominálni, de görcsös erőfeszítéseik az első félidőben egyáltalán nem vezettek sikerre. A második játékrész elején azonban egy szöglet utáni kavarodást követően Marquez lövését Aldo Rocha csúsztatta tovább védhetetlenül a León hálójába, mellyel a guadalajaraiak megszerezték a hőn áhított vezetést. Noha további lehetőségeik is adódtak a második gól megszerzésére, a lehetősége kimaradtak, a rendes játékidőben nem született döntés. A ráadás pillanataiban a vendégek tíz emberre fogyatkoztak, miután a csereként beállt Gigliotti begyűjtötte második sárga lapját. A kétszer 15 perces hosszabbításban az Atlas hiába játszott létszámfölényben, képtelen volt bevinni a bajnoki címet jelentő gólt, a tizenegyesekre maradtak a döntések. A szétlövések második körében mindkét rúgó hibázott, majd az ötödikben Montes hibája után a hazaiak részéről Julio Furch eredményes volt, mellyel a mennybe ment.

A 2014-ben a Racing Club csapatával argentin bajnokságot nyerő Diego Cocca másfél évvel a kinevezése után bajnoki címhez segítette klubját, amely az alapszakaszt csak a második helyen zárta a Club América mögött. A piros-feketék playoff-menetelésük során a negyeddöntőben a Monterrey, az elődöntőben a Pumas UNAM gárdáját búcsúztatták.

Az Atlas 105 éves történetében másodszor, 1951 óta először hódította el a mexikói bajnoki címet.

Atlas – León 2-0 (1-0, 0-0) – büntetők után
Gólszerző: A. Rocha (55.), ill.
Kiállítva:ill. Gigliotti (90+4.)
Bajnok: az Atlas büntetőkkel