Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Real Madrid kiakadt a botrányos sorsolás miatt – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, a hétfői napon kalandos körülmények között sorsolták ki a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek párosítását…

(Photo by Richard Juilliart – UEFA/UEFA via Getty Images)

Az UEFA hivatalos kommunikációjában elismerte, hogy az eredeti sorsoláson szoftverhiba történt, és rossz golyóbisok kerültek a különböző kelyhekbe, így össze kerülhettek volna egymással olyan csapatok, akik egy csoportban szerepeltek, ami pedig a sorozat ezen szakaszában még nem lehetséges. Így aztán az újrasorsolás mellett döntöttek, hogy tiszta lappal elölről kezdjék a teljes procedúrát.

A Goal.com információi szerint a Real Madrid vezetősége kifejezetten nehezményezi az újrasorsolást, mivel a “királyi gárda” érvelése szerint, amikor az eredeti sorsolás legelején kihúzták őket a portugál Benficával, akkor még nem volt hiba, később derült fény a problémára. Ám az UEFA álláspontja szerint az volt a legtisztább, ha a teljes folyamatot megismétlik. A madridiak az új, érvényes sorsolás alkalmával a Paris Saint-Germaint kapták ellenfélül.

A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez a “botrányos” jelzővel illette a sorsolás körülményeit.

Bajnokok Ligája, a nyolcaddöntők párosításai

A párharcok oda-visszavágós rendszerben dőlnek el. Az első találkozókat február 15-én és 16-án, valamint 22-én és 23-án tartják. A visszavágókra március 8-án, 9-én, illetve 15-én és 16-án kerül sor.