Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FIFPro: kihirdették az álomtizenegy bő keretét – ELKÉPESZTŐ MEGLEPETÉSEK!

A France Football botrányosan gyenge, és vitatható végeredményű Aranylabda-gáláját követően a FIFA is igyekszik meghökkentő „produkciót” előhúzni a kalapból. A FIFPro közreműködésével tegnap adtak ki egy huszonhármas névsort az év csapatát illetően.

(Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

A FIFPro már évtizedek óta a profi labdarúgók szervezete. A tulajdonképpen érdekvédelmi egyesület tagjai a magyar professzionális focisták is, akik így jogosultak szavazni az év legjobbjaira is szavazni. A szervezet tegnap ki is hirdette azt a bő névsort, melyből kikerül a FIFA január 17-én esedékes gáláján az év csapata.

A FIFPro a már szokásosnak mondható „The Best” gálán ismerteti az álom tizenegyet. Amelynek bő lére vett keretében több érdekes név is szerepel. Ez pedig híven tükrözi, hogy inkább van itt szó népszerűségi szavazásról, semmint teljesítmény-elismerésről. Hiába mondják az elmúlt években, hogy Jan Oblak (Atlético Madrid) a világ legjobb kapusa, nem fért be a keretbe. A védők között elég szavazatot kapott a veterán Dani Alves, aki a napokban tért vissza az FC Barcelonahoz. A középpályások között szintén meghökkentő a sok Aranylabda-aspiráns között Sergio Busquets neve is. Cristiano Ronaldo és Lionel Messi talán utoljára pályáznak együtt a „csapattagságra”.

Az év legjobb játékosai közül nincs a kerettagok között a Golden Boy Pedri (Barcelona, spanyol válogatott) és az elképesztő Robert Lewandowski (Bayern München, lengyel válogatott) sem.

A teljes névsor: