Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: újabb korábbi játékosukat csábíthatják vissza a katalánok! – sajtóhír

Sajtóértesülések szerint az FC Barcelona együttesénél felvetődött Dani Alves példáján, hogy a katalánok korábbi játékosai igen is segítséget jelenthetnek az átalakuláson áteső csapatnak. 

A spanyol sportsajtóban megjelentek szerint Xavi ötleteként felmerült, Alexis Sánchez visszahozatala is a Camp Nouba. A 32 esztendős chilei kiválóság ugyan korábbi csúcsformájától jelenleg távol van az olasz Inter együttesénél, tapasztalata és rutinja sokat segíthetne a Barcának.

Ahogy az As című sportnapilap is fogalmaz, a katalánok a téli átigazolási szezonban, nem csupán “olcsó”, de megfelelő profilú futballistákat is keresnek a támadósorba – Alexis Sánchez mindkét kategóriába beletartozhat.

A korábban az Arsenal és a Manchester United együtteseinél is megforduló támadó szerződése ráadásul a végéhez közeledik Milánóban (2023-ig szól – a szerk.), piaci értékét pedig már csupán 5 millió euróra taksálják (forrás Transfermarkt).

Egyes beszámolók szerint Alexis Sánchez esetében még az is opció lehet, hogy a Barca a mellőzött Luuk de Jong játékjogát ajánlaná fel az Internek.

Alexis Sánchez 2011 és 2014 között játszott a Barcában. 141 találkozón 47 gól és 35 gólpassz szerepelt a neve mellett – Egy barcelonai visszatérés akár még új impulzust is adhatna a 144-szeres chilei válogatott játékos lassan a végéhez közeledő karrierjében.