Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: nem bírt az Evertonnal, megint botlott a Chelsea! – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság 17. fordulójának csütörtöki játéknapján a Chelsea fontos pontokat hullajtott: Thomas Tuchel együttesétől csupán 1–1-es döntetlenre futotta az Everton ellen, ráadásul hazai pályán.

(Photo by Craig Mercer/MB Media/Getty Images)

A számos kulcsemberét nélkülöző londoniak az első félidőben abszolút fölényben játszottak, hatszor is eltalálták Jordan Pickford kapuját – a túloldalon mindössze egyetlen egy pontos lövést hajtottak végre. Az meglátszott a Chelsea játékán, hogy hiányzik a center a támadások végén, ugyanis egyik kísérletet sem sikerült eredményesen befejezni a játékrészben.

A fordulást követően hasonlóan alakult az összecsapás, ám ezúttal, a hajrához közeledve, láthattunk egy gyors gólváltást is: a hazaiak jutottak vezetéshez Mason Mount révén, aki a rövid sarkot célozta meg Reece James előkészítése után. Az Everton a lehető legjobban reagált a történtekre, a középhátvéd Jarrad Branthwaite ugyanis a 74. percben egy beívelt szabadrúgást követően egyenlíteni tudott. A legvégén a vendégek komoly nyomás alá kerültek, ennek ellenére Tuchel legénysége ezúttal be kellett érje az egy ponttal…

A Chelsea jelenleg a 3. helyen áll a Premier League tabelláján, négy ponttal lemaradva a listavezető Manchester Cityhez képest. Rafa Benítez Evertonja a 14. pozícióban tanyázik.

Anglia, Premier League, 17. forduló
Chelsea FC – Everton FC 1–1 (0-0)
Helyszín: Stamford Bridge; Játékvezető: Michael Oliver
Gólszerzők: Mount (70.), ill. Branthwaite (74.)
Sárga lap: Loftus-Cheek (45.), Jorginho (59.), ill. Holgate (21.), André Gomes (64.), Dobbin (77.)

Chelsea: Mendy – Azpilicueta (Chalobah 80.), Thiago Silva, Rüdiger – James, Loftus-Cheek (Barkley 65.), Jorginho, Alonso (Saúl 65.) – Ziyech, Mount – Pulisic. Vezetőedző: Thomas Tuchel.

Everton: Pickford – Holgate, Branthwaite, Keane, Godfrey – Kenny, Doucouré, André Gomes (Gbamin 70.), Gordon (Onyango 90+1.) – Iwobi – Simms (Dobbin 62.). Vezetőedző: Rafa Benítez.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei:

Kedd
Norwich City 0–2 Aston Villa
Manchester City 7–0 Leeds United

Szerda
Brighton 0–1 Wolverhampton
Crystal Palace 2–2 Southampton
Arsenal 2–0 West Ham

Csütörtök
Liverpool 3–1 Newcastle United

Elhalasztva
Brentford – Manchester United
Burnley – Watford
Leicester City– Tottenham Hotspur

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: