Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hiába vártak, nem játszották le a mérkőzést – HIVATALOS

Ahogyan arról beszámoltunk, a hétfő esti olasz sajtóhírek értelmében a helyi egészségügyi hatóság megtiltotta a Salernitana csapata számára az utazást az Udinese elleni, kedd estére tervezett idegenbeli mérkőzésre, és végül nem is jelentek meg a találkozón…

 

A keddi napon ugyancsak megerősítettük, hogy a Salernitana csapatában több játékos és stábtag is megfertőződött a koronavírus omikron variánsával, ezért az egészségügyi hatóság a sporttevékenységek felfüggesztését rendelte és nem is engedélyezte az utazást a csapat számára. A salernói küldöttség sem hétfőn, sem kedden nem tudott útra kelni az ország északi részén megrendezésre kerülő összecsapásra.

A Lega Serie A hivatalosan nem halasztotta el az összecsapást, és az Udinese játékosai megjelentek a pályán, mintha mérkőzés lenne, majd a játékvezető a szabályok értelmében 45 perc várakozás után lefújta a találkozót. Várhatóan a találkozót egyelőre 3-0-val fogják beírni az Udinese javára, mely ellen a vendégek normális esetben fellebbezhetnének, de mivel jelen állás szerint december 31-ével kizárják őket a bajnokságból, alighanem ez okafogyottá válhat.

Kísértetiesen hasonló eset történt, mint tavaly novemberben a Juventus-Napoli meccsen, melyen a hazai játékosok felsorakoztak a kezdéshez, és várták a vendégeket, mígnem a játékvezető lefújta a mérkőzést. Akkor a nápolyiak ugyancsak hasonló tiltás miatt nem utazhattak el a torinói találkozóra.