Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Championship: a Bournemouth állt a bajnokság élére – KÖRKÉP

A karácsonyi csonka fordulót követően nagyjából féltávnál jár az angol másodosztályú bajnokság (Championship) 2021-2022-es kiírásának idénye…

(Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

A vasárnapi és a hétfői napon rendezett 24. fordulóban mindössze négy mérkőzést játszottak le, és a soron következő körökben is több mérkőzést már most töröltek egyes csapatok magas számú koronavírus-fertőzöttjei miatt.

A 24. forduló eredményei

Huddersfield Town – Blackpool 3-2
Middlesbrough – Nottingham Forest 2-0
Derby County – West Bromwich Albion 1-0
Queens Park Rangers – Bournemouth 0-1

A hat nyeretlen mérkőzés után újra diadalmaskodó Bournemouth ugrott a mezőny élére, egyetlen ponttal megelőzve az immár öt kör óta nyerésképtelen Fulham gárdáját. A két tavalyi kieső foglalja el jelenleg az automatikus feljutást érő helyeket. A dobogó harmadik fokát pillanatnyilag a feljebb vágyó Blackburn Rovers tölti be, míg a negyedik helyen az élvonalba ugyancsak a feljutást megcélzó West Bromwich Albion tanyázik. Előbbi négy, utóbbi öt ponttal van lemaradva az éllovastól. Az ötödiktől a 13. helyig bezárólag kilenc csapat hat ponton belül helyezkedik el, rendkívül szoros a küzdelem, gyakorlatilag pár forduló alatt minden változhat köztük. A harmadik-negyedik helyezetten kívül az ötödik és a hatodik vehet részt az évad végi rájátszásban, ezért abszolút nem mindegy, hogy ki hol végez majd a kiegyenlített versenyfutásban. A jelentősebb múlttal rendelkező csapatok közül a Middlesbrough, a Nottingham Forest és a QPR is ebben a masszában található, csakúgy mint a tavaly PL-sereghajtóként kieső Sheffield United együttese. Ezzel szemben az évek óta az élmezőnyben szereplő Swansea, és a tavaly ugyancsak ígéretesen menetelő Bristol City egyaránt csak a tabella alsóbb régiójában helyezkedik el. A 21 pontos büntetése miatt gyakorlatilag szélmalomharcot vívó Derby County legutóbbi győzelme ellenére változatlanul sereghajtó, mellette még a Peterborough United és a Barnsley foglalja el a kieső helyeket.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye