Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi: “A Premier League-ből is voltak ajánlataim…”

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a minap a DIGI Sport híradójában adott hosszabb interjút, melyben sok egyéb mellett a nemzeti csapat 2021-es esztendejét értékelte…

(Photo by Stu Forster/Getty Images)

A magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya, Marco Rossi a napokban a a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek adott interjút az idei évre visszatekintve:

“Az Európa-bajnokság után azt gondoltam, a közös álmunk válóra válhat. Hittem benne, hogy versenyképesek lehetünk Angliával és Lengyelországgal szemben. És igazam lett. Szereztünk ellenük öt pontot, s bár tudtam azt is, hogy Albánia kemény ellenfél lehet, azzal nem számoltam, hogy kétszer kikapunk tőlük.

Bántottak a szurkolóktól érkezett kritikák egy kicsit. Tudja miért? Mert sokan támadtak anyagi oldalról megközelítve az esetet. A pénzről beszéltek egy olyan helyzetben, amely számomra egyáltalán nem erről szól.

Magyar szövetségi kapitánynak lenni nem pénzkérdés a számomra! Háromszor, négyszer több pénzt kereshettem volna máshol. A Premier League-ből és a Chamionshipből is voltak ajánlataim, de visszautasítottam ezeket az Eb után. El tudja képzelni, milyen pénzekről beszélünk? És akkor engem ezzel támadtak. Elutasítottam azokat a megkereséseket, mert nem akartam elhagyni a magyar labdarúgó-válogatott kispadját. Szóval, volt egy pont, amelyen túl nem éreztem jogosnak a kritikákat, de az eredményeink miatt érthető volt, hogy bíráltak minket. Bántottak a nem szakmai jellegű kritikák.”

Végezetül Rossi arról is beszélt, hogy mit jelent számára a magyar válogatott szövetségi kapitányának lenni:

“Magyarország megadta nekem a lehetőséget, hogy rendes vezetőedző lehessek. Ha nincs ez a lehetőség, elképzelhető, hogy valamelyik híd alatt lennék Olaszországban. Nincs annyi híd ott, mint Magyarországon, de biztosan találtam volna egyet. Az érzéseim mindig is különlegesek lesznek Magyarország iránt. Mindent szeretek ebben az országban, de bevallom, vannak kritikák, amelyek nem esnek jól, és őszintén mondom, az időnként tapasztalható pesszimista hozzáállás sem tetszik. Sok olyan pillanatom van, amelyet megkönnyeztem, ezek örök emlékek. Próbálkozom a nyelv elsajátításával is, de ez nekem valahogy nagyon bonyolult, lehet, nem vagyok elég intelligens. Nagyon szeretem ezt az országot. Nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy klubedző legyek Magyarországon.”