Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Umtiti a Premier League-be igazolhat! – sajtóhír

A The Sun beszámolója alapján a Premier League-ből érdeklődnek a spanyol élvonalban (La Liga) szereplő FC Barcelona kötelékébe tartozó Samuel Umtiti játékjoga iránt… 

(Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images)

A brit napilap úgy tudja, hogy a Newcastle United háza táján felvetődött Samuel Umtiti szerződtetése. A vb-győztes hátvéd egyértelműen kikerült a Barcelona meghatározóbb alakjai közül, a klub tehát valószínűleg megfelelő ajánlat esetén nem fog akadályt gördíteni a távozása elé. A francia védőt egyébként korábban hírbe hozták az AC Milannal és a Fenerbahce-val is mint Szalai Attila lehetséges utódja. 

Samuel Umtiti 2016 nyarán igazolt át a Barcelonához az Olympique Lyontól. Első éveiben kétségtelenül a védelem oszlopos tagjának számított, majd sérülései és egyéb problémái miatt kikerült a kezdőből. Umtiti minden sorozatot egybe véve 133 találkozón húzhatta fel a Barca szerelését, társaival két bajnoki címet és három Király-kupát nyert. Emellett 2016 és 2019 között a francia válogatottban szintén nélkülözhetetlen figura volt, természetesen hatalmas részt vállalt a 2018-as vb-sikerből.