Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: műteni kell a védőt, ezzel pedig a szezonja is véget ért

Sokkal komolyabb a sérülése a vártnál, ezért meg kell műteni a Chelsea védőjét, Ben Chilwellt, akinek ezzel minden bizonnyal a szezonja is véget ért.

(Photo by Robin Jones/Getty Images)

Ben Chilwell még a Juventus elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen sérült meg novemberben. Akkor a Chelsea menedzsere, Thomas Tuchel azt mondta, hogy részleges szalagszakadást szenvedett a térdében, de akkor még úgy számoltak, hogy legkésőbb jövő januárra visszatér.

Mostanra azonban kiderült, hogy ezek a tervek túlzóak voltak, és Chilwellnek meg kell műteni a térdét, ami miatt a szezon hátralévő részében már nem tud pályára lépni, írja a The Athletic. A játékos hétfőn esett át az újabb orvosi vizsgálatokon, és a klubbal egyetértésben úgy döntöttek, hogy szükséges az operáció.

Az időzítés azonban nem a legjobb, mert Chilwell elkapta a koronavírus-fertőzést is, emiatt pedig 10 napos karanténba kell vonulnia.

Mindez nagyon rossz hír Thomas Tuchel számára, aki számított az angol védő játékára. Chilwell novemberig egész jó szezont futott, minden sorozatot figyelembe véve 12 mérkőzésen lépett pályára a Chelsea-ben, amelyeken 3 gólt és egy gólpasszt is jegyzett. De nem Tuchel az egyetlen, aki nem örül a hírnek, mivel így az angol válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate sem számíthat rá a Nemzetek Ligájában, többek között Magyarország ellen sem.