Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Suárez nyártól az amerikai kontinensen folytathatja – sajtóhír

A spanyol bajnoki címvédő Atlético Madrid csapatától távozni készülő rutinos támadónak a hírek szerint két konkrét ajánlata is van a tengerentúlról…

(Photo by Denis Doyle/Getty Images)

Ekrem Konur információi szerint az Edinson Cavanit is csábítgató brazil Corinthians és az MLS-ben szereplő Inter Miami együttese egyaránt le akarja igazolni nyáron az Atlético Madrid csapatától távozni készülő Luis Suárezt.

A januárban már 35 esztendős támadó a második szezonját tölti a “matracosok” alkalmazásában, ám amíg az első évében 21 találattal segítette bajnoki címhez csapatát, addig az aktuálisan futó idényben 18 pályára lépés alatt csupán hétszer volt eredményes, csaknem két hónapja egyetlen alkalommal sem talált be. Suárez viszonya végérvényesen megromlott a csapat vezetőedzőjével, Diego Simeonéval, és jól láthatóan élesen szidta az argentin trénert, amikor néhány hete a Sevilla elleni rangadón lecserélte őt. A spanyol sajtó biztosra veszi, hogy kettejük közt végleg elmérgesedett a viszony, és a Barcelona egykori kiválóságának jövő nyáron lejáró szerződését biztosan nem fogják meghosszabbítani.

Suárez a dél-amerikai kontinensen 2006-ban játszott utoljára az uruguayi Nacional együttesében, spanyol kalandja előtt az öreg kontinensen a Groningen (2006-2007), az Ajax Amszterdam (2007-2011) és a Liverpool (2011-2014) futballistája volt.