Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a hajrában bukta el a győzelmet a Chelsea – VIDEÓVAL

Az Aston Villa elleni könnyed, Boxing Day-es sikert követően ismét nyerhető mérkőzés várt a Chelsea együttesére. Thomas Tuchel és tanítványai a kieső zóna elől menekülő Brightont fogadták hazai pályán.

(Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Premier League – 20. forduló
A „Sirályok” már évek óta stabil tagjai a Premier League mezőnyének, ám egy-két döntetlentől eltekintve eddig nem tudtak komoly ellenfelei lenni a Chelsea-nek. A „Kékek” általában többgólos győzelemmel szokták elverni Graham Potter csapatát, függetlenül attól, hogy ki is ül a londoniak kispadján.
Tuchel mester a lehető legerősebb játékosanyaggal számolhatott. Igaz, meglepetésre Kanté is a cserék közé lett nevezve. A hazai ék természetesen nem is lehetett más, mint a feltámadni látszó Romelu Lukaku. A szezont jól kezdő belga a Villa elleni gólját és gólpasszát követően ismét megkapta a lehetőséget. A német menedzser bizalma pedig kifizetődő lett: Lukaku góljával sikerült megszerezni a vezetést.
Azonban mindez kevés volt az üdvösséghez. A remekül kontrázó vendégek sokkal többet és veszélyesebben támadtak, a kiegyenlített passzmennyiség és pontosság mellett.
A slusszpoénra azonban a ráadásig kellett várni: ekkor a korábbi Manchester United-, és Arsenal támadó, Danny Welbeck egalizált. A sérülékeny játékos az idénybeli második gólja egy pontot ért a Brighton (és a Chelsea) számára.
A végelszámolásnál a vendégek számára jól fog jönni a mai remi, ám a hazaiak így már most komoly lépéshátrányba kerülhetnek a bajnoki címért folytatott versenyfutásban.

Chelsea – Brighton & Hove Albion 1-1 (1-0)
Helyszín: Stamford Bridge (London); Vezette: Mike Dean
G.: Lukaku (28), ill. Welbeck (90+1.)

A meccs összefoglalója:

A bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye: