Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: már csak kilenc játékos maradt a hétvégi bajnokira

Egyre nehezebb helyzetbe kerül a Barcelona a hétvégi, Mallorca elleni bajnokira a koronavírus okozta megbetegedések miatt. 

(Photo by Mateo Villalba/Quality Sport Images/Getty Images)

Már csak 9 játékosa maradt a Barcelonának a felnőtt csapatból, akik elutazhatna a hétvégi, Mallorca elleni bajnoki mérkőzésre, miután Sergino Dest, Abde Ezzalzouli és Philippe Coutinho és pozitív koronavírus tesztet produkált. 

Velük együtt már összesen 10 játékos van karanténban a katalán gárdából: előttük Ousmane Dembélé, Samuel Umtiti, Gavi, Alejandro Balde, Jordi Alba, Dani Alves és Clement Lenglet is elkapta a fertőzést. Melettük Sergio Busquets sem lesz ott a mérkőzésen eltiltás miatt, míg Ansu Fati, Memphis Depay, Pedri, Sergi Roberto és Martin Braithwaite sérüléssel küszködnek. Az új igazolást, Ferran Torrest pedig leghamarabb csak január 3-án tudják regisztrálni.

2022 első meccsére tehát csak 9 felnőtt játékossal vág neki a Barcelona, legalábbis a jelenlegi állás szerint: Marc-Andre ter Stegen, Neto, Ronald Araujo, Gerard Pique, Eric Garcia, Oscar Mingueza, Frenkie de Jong, Riqui Puig és Luuk de Jong most még Xavi rendelkezésére áll.

A La Liga szabályai szerint meg kell tartani a mérkőzést, ha legalább öt felnőtt játékos a csapat rendelkezésére áll és össze tudnak rakni egy 13 főből álló keretet akár az utánpótláscsapatból is, amiben mindenképpen lennie kell egy kapusnak.

Két Barca B-s játékos, Nico Gonzalez és Ferran Jutgla már rendszeres tagjai a felnőtt keretnek ebben a szezonban és ők is elérhetőek jelenleg, míg Ilias Akhomach, Alvaro Sanz és Mika Marmol most kerülhet fel először a szezonba.

Nem a Barcelona az egyetlen csapat, akit ilyen rosszul érint a koronavírus. A Rayo Vallecano és a Real Sociedad is hasonlóan áll a katalán gárdához, de a La Liga szóvívője azt mondta, hogy minden meccset meg fognak tartani a hétvégén. Mindeközben a Real Madridnál is jelentettek be új fertőzötteket, ahogy azóta az Atlético Madridnál is, ahol a vezetőedző, Diego Simeone mellett Antoine Griezmann, Joao Felix, Koke és Hector Herrera is pozitív koronavírus tesztet produlált.