Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tuchel: “Hogy lennénk versenyben a bajnoki címért?!”

Ahogyan arról beszámoltunk, az angol bajnokság (Premier League) legutóbbi játéknapján a Chelsea csak döntetlent játszott, miközben a Manchester City újabb győzelmet aratott és tovább növelte előnyét a tabella élén…

(Photo by Pierre-Philippe Marcou – Pool/Getty Images)

A Chelsea hátránya a második helyen már nyolc pont az éllovas Manchester City csapata mögött, és a londoni “kékek” német menedzsere, Thomas Tuchel eléggé kifakadt, amikor megkérdezték tőle, hogy csapata a bajnokesélyes csapatok közé tartozik-e:

“Mégis hogy lennénk versenyben a bajnoki címért? Hét koronavírus-fertőzöttünk van, öt-hat játékosunk legalább hat hete nem játszik. Hogy harcolhatnánk így a City-vel? Akiknek teljes a keretük, ők teljes erőbedobással készülnek. Hülyék lennénk, ha azt gondolnánk, hogy a koronavírussal és a sérülésekkel együtt meg tudjuk csinálni. El kell fogadni a jelenlegi helyzetet, de bízom benne, hogy időnként többet is ki fogunk tudni hozni egy-egy meccsből.”

A tavalyi BL-győztes Chelsea ebben a szezonban már tizenegy pontot bukott el nyerő állásból – ez egy ponttal több, mint az előző Premier League-idényben összesen.