Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: vereséggel kezdte a 2022-es évet a Real Madrid! – videóval

A 2022-es esztendő első spanyol bajnokiját a listavezető Real Madrid játszotta, akik a Getafe otthonában léptek pályára.

(Photo by Mateo Villalba/Quality Sport Images/Getty Images)

Nem kezdte jól az új esztendőt a Real Madrid együttese, az első 10 percben ugyanis nagyon úgy tűnt, hogy még nem tették túl magukat az újévi partin. Ezt meg is büntette a Getafe, miután a 9. percben Unal váltotta gólra Militao hatalmas hibáját, 1-0! Nem sokkal később Courtois is nagyot hibázott, de szerencséjükre Maksimovic nagyon gyenge megoldással rukkolt elő a szinte teljesen üres kapuval szemben. Ezt követően felébredt a Real, amit Luka Modric két veszélyes lövése jelzett. Az elsőt Soria még nagy bravúrral védte, a második pedig telibe találta a felsőlécet. Nem sokkal később Kroos kapáslövése suhant el a kapu mellett pár centivel. A félidő második felében viszont már nem tudott hasonló lehetőségeket kidolgozni a Real, sőt a játékrész végén még Alena előtt adódott egy komoly helyzet, de Militao az utolsó pillanatban blokkolni tudta a lövést.

A második játékrészben sem igazán változott a játék képe, hiába nyúlt bele cserékkel a mérkőzésbe Carlo Ancelotti. A Real ugyan mezőnyfölényben futballozott, de nem igazán tudtak komoly helyzeteket kialakítani. Az első nagy lehetőségük a 77. percben adódott, amikor Casemiro lövését védte nagy bravúrral Soria. A ráadás első percében újabb bravúrra volt szükség a Getafe kapusától, de Soria Isco fejesét is hárította. Ezen a két helyzeten kívül nem tudott több lehetőséget kidolgozni a Real Madrid a második félidőben, így végül Militao hibája a Real Madrid vereségét eredményezte.

Getafe – Real Madrid 1-0 (1-0)
Helyszín: Coliseum Alfonso Perez Vezette: M. Lopez
Gólszerző: Ünal (9.) ill.-
Sárga lapok: Suarez (56.), Arambarri (82.), Oliveira (90+6.) ill. Rodrygo (21.), Casemiro (87.)
Kiállítás: -ill. –

Getafe: Soria – Olivera, Cuenca, Mitrovic, Cabaco (Nyom 83.), Suarez – Arambarri, Maksimovic, Alena (Florentino 74.) – Ramirez (Mata 64.), Unal (Jankto 83.) Vezetőedző: Quique Sánchez Flores

Real Madrid: Courtois – Vázquez (Gonzalez 85.), Militao, Alaba, Mendy (Marcelo 46.) – Modric, Casemiro, Kroos (Isco 85.) – Rodrygo (Mariano 67.), Benzema, Asensio (Hazard 46.) Vezetőedző: Carlo Ancelotti

 

A mérkőzés összefoglalója:

A 19. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Valencia 1-2 Espanyol

Vasárnap:
Getafe 1–0 Real Madrid
16:15 Atletico Madrid – Rayo Vallecano (Tv: Spíler 2)
16:15 Elche – Granada
18:30 Alaves – Real Sociedad (Tv: Spíler 2)
18:30 Real Betis – Celta Vigo
21:00 Mallorca – Barcelona (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
19:00 Villarreal – Levante (Tv: Spíler 2)
21:00 Osasuna – Athletic Bilbao
21:15 Cadiz – Sevilla (Tv: Spíler 2)

 

A bajnokság aktuális állása:

 

A góllövőlista állása: