Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nehéz döntést kellett meghoznia a Milan korábbi sztárjának

Jon Dahl Tomasson két bajnoki cím után távozott a svéd Malmö FF vezetőedzői posztjáról.

(Photo by Matteo Bottanelli/NurPhoto via Getty Images)

“Nehéz döntés volt a búcsú, de egyben jó érzés is, mert a Malmővel a csúcsra jutottunk. Büszke vagyok rá, hogy két év alatt újabb szép fejezetet írtunk a klub történelemkönyvébe” – nyilatkozta a klub honlapjának a 2020 januárjában kinevezett dán edző.


Jon Dahl Tomasson vezetésével mindkét bajnoki szezont aranyéremmel zárta a csapat, ráadásul idén a csoportkörbe jutott a Bajnokok Ligájában. Azt egyelőre nem árulta el, hol folytatja karrierjét. A pénteken ugyancsak távozó sportigazgató, Daniel Andersson elmondta, hogy közös megegyezéssel bontják fel az edző szerződését. Hozzátette, egy ideje már szó volt Tomasson távozásáról, ezért nem érte őket meglepetésként, de nagyon szomorúak, hiszen a dán edző irányításával igazi sikertörténet volt az előző két szezon.

Jon Dahl Tomasson játékosként a Newcastle United, a Feyenoord, az AC Milan, a VfB Stuttgart és a Villarreal csapatát is erősítette, a dán válogatottban 112 mérkőzésen 52 gólt szerzett. Megnyerte a Bajnokok Ligáját, az UEFA Kupát, az európai Szuperkupát, illetve a holland és az olasz bajnokságot is.