Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol Ligakupa: Magabiztos győzelmet aratott a Chelsea az elődöntő első felvonásán! – videóval

Elkezdődtek az Angol Ligakupa elődöntői, amelynek első felvonását a Chelsea és a Tottenham játszotta. A londoni csapatok párharcának első összecsapását végül a Chelsea magabiztosan és teljesen megérdemelten megnyerte.

Nagyon jól kezdte a mérkőzést a Chelsea együttese a Tottenham elleni elődöntő első felvonásán. A „Kékek” már az 5. percbe előnybe kerültek, miután Marcos Alonso beadása jól érkezett Kai Havertz elé, ő pedig nem hibázta el a lehetőséget, és értékesítette a helyzetet, 1-0! Thomas Tuchel csapatának nyomása a vezetés megszerzését követően sem csökkent, és a 34. percben megduplázták az előnyüket, miután egy lövés Ben Daviesről a saját kapujába pattant, 2-0! A játék képét jól mutatta, hogy a Spurs az első félidőben egy lövéssel sem dolgoztatta meg Kepát, így összességében még örülhettek, hogy csak kétgólos hátránnyal vonulhattak a szünetre.

A második játékrész ennél már jóval kiegyenlítettebb képet mutatott. Az első komoly helyzet a Tottenham előtt adódott, miután Harry Kane szabadrúgását Kepának kellett nagy bravúrral hárítania. A 61. minutumban aztán Timo Werner zárhatta volna le a mérkőzés kimenetelét, de lövése kevéssel elkerülte Lloris kapuját. A 77. percben Ziyech előtt is egy nagy lehetőség adódott, de a támadó lövése jócskán elzúgott a kapu felett. A 88. percben talán a legnagyobb lehetősége adódott a Tottenhamnek az egész mérkőzés során, de Gil lövése sem tudott túljárni Kepa eszén. Összességében hiába alakított több lehetőséget a második félidőben a Tottenham, végül még a szépítés sem jött össze, így igen nehéz helyzetből várhatják a visszavágót.

Chelsea – Tottenham 2-0 (2-0)
Helyszín: Stamford Bridge Vezette: C. Pawson
Gólszerzők: Havertz (5.), Davies (34. – öngól) ill.-
Sárga lapok: Sarr (62.) ill.-
Kiállítás: -ill. –

Chelsea: Kepa – Alonso, Sarr, Rüdiger, Azpilicueta (Vale 90.) – Jorginho, Saúl (Loftus-Cheek 73.), Havertz (Werner 46.), Mount (Kovacic 73.), Ziyech (Pulisic 79.) – Lukaku Vezetőedző: Thomas Tuchel

Tottenham: Lloris – Tanganga, Sánchez, Davies – Emerson, Höjbjerg, Skipp (Winks 73.), Doherty (Ndombele 46.) – Lucas (Gil 80.), Kane, Son (Lo Celso 79.) Vezetőedző: Carlo Ancelotti

 

A mérkőzés összefoglalója:

Az elődöntők eredményei és programja:

Szerda:
Chelsea 2–0 Tottenham

Csütörtök:
Arsenal – Liverpool – Elhalasztva!