Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hamarosan visszatérhet a Premier Leaguebe Philippe Coutinho! – sajtóhír

Egybehangzó spanyol sajtóértesülések szerint a Barcelona együttese hamarosan bejelentheti, hogy kölcsönadták Philippe Coutinhót az Aston Villának.

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

A Mundo Deportivo legfrissebb beszámolója alapján egyre közelebb van az Aston Villa és a Barcelona vezetőinek álláspontja Philippe Coutinho átigazolását illetően. A brazil futballista a hírek szerint rábólintott arra, hogy kölcsönbe kerülne a birminghami klubhoz, ahol ismét egy csapatban szerepelhetne Steven Gerrarddal, igaz már nem csapattársként, hanem játékos – edző viszonylatban. A források alapján Coutinho döntésében fontos szerepet játszott Gerrard személye, valamint az is, hogy szeretne állandó játéklehetőséghez jutni a katari világbajnokságot megelőzően. A beszámolók szerint a Barcelona szeretett volna egy kötelező vásárlási opciót is beiktatni az ügyletbe, de a Villa ezt nem fogadta el. A katalán klub legfőbb törekvése viszont így is sikerrel járna, ugyanis Coutinho kölcsönadásával komoly összegeket tudnának felszabadítani, és így be tudnák regisztrálni a télen szerződtetett Ferran Torrest.

Philippe Coutinho szinte napra pontosan 4 évvel ezelőtt igazolt a Liverpooltól a Barcelona együtteséhez 135 millió euróért. A gránátvörös-kékeknél viszont nagyon nem jöttek be a brazil játékos számításai, ahol eddig mindössze 106 mérkőzésen léphetett pályára. Ezeken a találkozókon 25 gólt és 14 gólpasszt jegyzett. Szerződése 2023 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 18 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.