Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: a sportigazgató is megerősítette, még nem tudják regisztrálni Ferran Torrest

Ahogy arról már beszámoltunk, a sportsajtó már korábban megszellőztette, hogy gondok akadhatnak a Barcelona új igazolásának regisztrálásával, ezért Ferran Torresnek még várnia kell egy kicsit a bemutatkozásával.

(Photo by Marc Graupera Aloma/Europa Press via Getty Images)

A Barcelonának több játékost is el kell adnia vagy meg kell egyezniük a fizetéscsökkentéseikről ahhoz, hogy Ferran Torrest regisztrálhassák a keretbe, jelentette be a katalán gárda sportigazgatója, Mateu Alemany.

Torrest tavaly decemberben igazolták le a Manchester Citytől 55+10 millió euróért, öt éves szerződésében pedig egy 1 milliárd eurós kivásárlási árat rögzítettek, hétfő reggel pedig be is mutatták őt a Camp Nouban a szurkolóknak és a sajtónak.

A spanyol játékos erőnléte miatt sem léphetne még pályára új csapatában, és bár a Spanyol Szuperkupát célozták meg a debütálására, továbbra is gondok akadnak azzal, hogy a La Liga fizetési plafont vezetett be a játékosok összbérénél, aminek Torres érkezésével nem felel meg a Barcelona. Nem regisztrálhatnak új játékost, ha már elérték vagy meghaladták ezt a határt, amit a La Liga egy klub bevételei és kiadásai alapján határoz meg.

A sportigazgató erre hivatkozva be is jelentette, hogy jelenleg még nem tudják regisztrálni Torrest, ám a korábban bejelentett Dani Alvesnél nem áll fent ez a probléma. 

“Dani Alvest tudjuk regisztrálni, ezt ma vagy holnap meg is fogjuk tenni. Hogy ha további igazolásokat szeretnénk, ahhoz viszont el kell adnunk néhány játékost. Ferran Torres viszont kivételt képez, mivel már azelőtt leigazoltuk, hogy megfeleltünk volna a La Liga pénzügyi szabályzatának”

A La Liga ezen szabályozása miatt nem tudta megújítani Lionel Messi szerződését a Barcelona a nyáron, és amiatt igazolt az argentin ingyen a PSG-be. Messi fizetésének felszabadulásával azonban még nem oldódott meg a problémájuk, hiszen újabb játékosokat kellett eladniuk, hogy az újonnan érkezőket regisztrálják, mint például Memphis Depayt, Sergio Agüerót és Eric Garciát, vagy éppen egy magasabb fizetéscsökkentésre kellett rávenni a meglévő játékosokat. Torres helyzetére hatással lehetnek az Ousmane Dembélével folytatott tárgyalások, vagy az, hogy ha sikerülne eladniuk Philippe Coutinhót, Samuel Umtitit, Sergino Destet, Demirt és Luuk De Jongot.

A katalán gárda elnöke, Joan Laporta azonban nem látja ilyen borúsan a helyzetet, és kijelentette, hogy Torres leigazolásával a Barcelona “visszatért a transzferpiac vezetői közé”