Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megérkezett az orvosira a Newcastle új igazolása

Ahogyan arról az elmúlt napokban beszámoltunk, az Atlético Madrid angol hátvédje a szigetországba készül visszatérni…

(Photo by Ian Forsyth/Getty Images)

Egybehangzó sajtóbeszámolók szerint az Atlético Madrid csapatától távozó Kieran Trippier a szerdai napon megérkezett Angliába, hogy átessen a szerződtetése előtti szükséges orvosi vizsgálatokon a Newcastle United együttesénél. A kiszivárgott híresztelések értelmében az angol bajnokság (Premier League) újgazdag csapata 12 millió fontot és további bónuszokat fizet a játékosért a “matracosoknak”.

A 31 éves jobbhátvéd 2019 óta állt a spanyol fővárosi csapat alkalmazásában, de már több mint egy éve téma volt a sajtóban a szigetországi visszatérése, így bizonyára nem érezte túl jól magát új állomáshelyén. Trippier a Manchester City nevelése volt, de az együttes folyamatosan kölcsönadta őt, később hazájában a Burnley (2012-2015) és a Tottenham (2015-2019) csapataiban jutott állandó játéklehetőséghez. 2019 nyarán 20 millió fontért cserébe igazolt az Atléticóhoz, ahol mostanáig 83 pályára lépést vállalt.

A rutinos bekk a 2017-es bemutatkozása óta 35 mérkőzésen lépett pályára az angol válogatottban, tagja volt a 2021-es Európa-bajnokságon ezüstérmes csapatnak.