Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barcelona mellőzöttjét kaparintaná meg a Newcastle – sajtóhír

A Szarkák első számú középhátvéd célpontja, Sven Botman biztosan nem hagyja el a Lille együttesét, így jöhet a B-terv, a katalánok bekkje.

(Photo By Marc Graupera Aloma/Europa Press via Getty Images)

Angol sajtóinformációk szerint a Newcastle United szerződtetné a Barcelona középhátvédjét, Samuel Umtitit. A francia védő csak második számú opció volt az újgazdag alakulatnál, de mivel a Lille elutasította a Szarkák 40 millió eurós ajánlatát Sven Botmanért, így a Gránátvörös-kékek bekkje lett a fő célpont.

Mint ismert, a Barcelona mindenáron megszeretne szabadulni Umtititől, akinek nagyon magas a fizetése csapaton belül, de egyáltalán nem játszik, ennek következtében ingyen is elengednék a 28 éves védőt, akit 2023-ig köt szerződés a katalánokhoz. A francia hátvéd azonban csak úgy távozna, ha majdnem annyi fizetést kapna, mint a spanyol gigásznál, amely elég valószínűtlennek tűnik a formáját és játékperceit tekintve, viszont a Newcastle anyagi helyzetére való tekintettel ez a követelése akár meg is valósulhat.

Umtiti 2016-ban a Lyontól igazolt a Barcához 25 millió euró ellenében, az első két szezonjában kirobbanthatatlan volt a kezdőből kiváló játékot mutatva, azonban sérülései miatt kiszorult és minden vezetőedző irányítása alatt nélkülözött lett. Összesen 133 tétmérkőzésen kapott lehetőséget a katalánoknál, ezeken 2 gólt és 1 gólpasszt jegyzett.