Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Portugal: kétszeri vezetés ellenére kikapott a címvédő – videóval

A portugál bajnokság (Liga Portugal) hétvégi, 17. fordulójának nyitómeccsén a címvédő Sporting CP gárdája az Azori-szigetekre látogatott a Santa Clara együtteséhez…

(Photo by Gualter Fatia/Getty Images)

A portugál bajnokság (Liga Portugal) péntek esti találkozóján a Santa Clara 3-2-re legyőzte hazai környezetben a bajnoki címvédő és holtversenyben éllovas Sporting CP gárdáját. Az esélyesebb vendégek mindössze tíz perc alatt magukhoz ragadták a vezetést, amikor Joao Palhinha kiválóan helyezett távoli lövése kötött ki a hazai kapuban. Több ígéretes akció után a Santa Clara végül az első félóra végeztével tudott kiegyenlíteni, amikor Sagna kapu elé ívelt labdáját Jean Patric látványos mozdulattal fejelte védhetetlenül a hálóba. A térfélcsere után néhány perc elteltével a Sporting ismét megszerezte az előnyt, ezúttal Pedro Goncalves ívelését követően a PSG-től kölcsönzött Pablo Sarabia volt eredményes egy kiváló kapáslövéssel. Pár perc múlva jött az egyenlítés, miután a korábbi gólszerző Jean Patric előkészítését követően a brazil Lincoln helyezett Adan ketrecébe. Noha a Sportingnak voltak újabb lehetőségei a harmadik gól megszerzésére, képtelenek voltak újabb találatot bevinni, ezzel szemben a 77. percben egy villámgyors ellentámadás végén Lincoln lekészítéséből Ricardinho a büntetőpont magasságából kíméletlenül bombázott a léc alá, megszerezve ezzel a három pontot érő találatot a hazaiak javára.

A Sporting 2021. május 15. után kapott ki újra portugál bajnoki mérkőzésén, és lépéshátrányba került az FC Portóval szemben, míg a Santa Clara ezzel a sikerrel stabilizálta bennmaradó helyét a 13. pozícióban.

Santa Clara – Sporting CP 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Patric (30.), Lincoln (51.), Ricardinho (77.), ill. Palhinha (10.), Sarabia (49.)
Kiállítva:ill. Braganca (90+3.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye