Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Anglia: 126 éves rekordot állított be a Fulham!

Az angol másodosztályban (Championship) szereplő Fulham együttese a legutóbbi fordulóban 7:0-ra nyerni tudott a Reading otthonában, amivel egy 126 éves rekordot állított be.

A Championship 25. fordulójának egyik legnagyobb meglepetését a Fulham kiütéses, 7:0-s győzelme okozta a Reading ellenében. A vendégek a 60. percig csak két góllal vezettek, ezt követően viszont kinyílt a gólzsák és további 5 alkalommal mattolták a Reading védelmét. Az ilyen arányú győzelem már önmagában is nagy teljesítménynek számít, de ezzel a Fulham egy 126 éve élő rekordot állított be. Az angol profiligákban ugyanis az 1895/96-os szezon óta nem történt olyan, hogy egy csapat egy idényen belül két idegenbeli mérkőzését is legalább 7 góllal nyerje meg. Anno erre még a Liverpool volt képes, most pedig a Fulham vitte véghez ezt a tettet, hiszen a Reading elleni sikeren kívül már a Blackburn otthonában is ugyanilyen arányú győzelmet arattak még november elején.

Anno egyébként a Liverpool abban az ominózus szezonban megnyerte az angol másodosztályt, amire most a Fulhamnek is bőven van esélye, tekintve, hogy csak egy ponttal vannak lemaradva az éllovas Bournemouth mögött, ráadásul 1 mérkőzéssel kevesebbet is játszottak.