Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barcelona középpályását szemelte ki a Chelsea! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóértesülések szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea együttese megpróbálja megszerezni a Barcelona középpályását, Frenkie de Jongot.

(Photo by Eric Alonso/Getty Images)

Az El Nacional legfrissebb beszámolója alapján a Chelsea együttese ajánlatott tett Frenkie de Jongért. A hír alapját az szolgáltatja, hogy nemrég de Jong édesapja közölte, fia iránt öt topcsapat is érdeklődik. Ráadásul a hírek szerint a Barca vezetősége nincs megelégedve a holland középpályás idei teljesítményével, így készek megválni tőle, mivel égető szükségük van a pénzre. A források alapján a Chelsea egy 40 millió eurós ajánlattal próbálkozott a katalán klubnál, akik viszont legalább 50 millió eurót szeretnének kapni a 24 esztendős játékosért. A Bayern Münchennel és a Manchester Cityvel is összeboronált de Jong esetében nem először röppennek fel azok a pletykák, hogy a klub szeretné értékesíteni őt, mivel a távozásával komoly bevételre tennének szert és a fizetését sem kellene a továbbiakban állni.

Frenkie de Jong 2019 nyarán igazolt az Ajaxtól a Barcelonához 86 millió euró ellenében. A Barca mezét azóta 117 alkalommal ölthette magára, amelyeken 10 gólt és 14 gólpasszt jegyzett. Szerződése 2026 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci érékét 70 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.

Chelsea

Érkezők: –

Távozók: –

FC Barcelona

Érkezők: Ferran Torres (Manchester City – 55 millió), Dani Alves (klub nélkül – ingyen)

Távozók: Sergio Agüero (visszavonult), Philippe Coutinho (Aston Villa – kölcsön), Álex Collado (Granada – kölcsön)