Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: döntöttek a félbeszakadt rangadóról – HIVATALOS

A spanyol Király-kupa szombat esti programjában a sevillai városi rangadó botrányos körülmények között szakadt félbe…

A Real Betis és a Sevilla közti városi rangadó szombat este a 40. percben 1-1-es állásnál félbeszakadt, miután a hazai szurkolók egy pályára dobott rúddal fejbe találták a vendégek futballistáját, Joan Jordánt, a játékvezető pedig nem engedélyezte a találkozó folytatását.

A spanyol labdarúgó-szövetség vasárnap délelőtt megerősítette, hogy vasárnap 16 órától a 40. perctől kell folytatni az összecsapást. Eredetileg a Sevilla kérvényezte, hogy január 19-én szerdán pótolják az összecsapást, azonban a szövetség a sűrű versenynaptár miatt nem engedélyezett további halasztást. Az esetleges további atrocitások elkerülése végett a rangadó folytatására zárt kapuk mögött kerül sor a Benito Villamarin Stadionban.

A Sevilla megsérülő játékosát a klub tájékoztatása szerint hazaengedték, de legalább 24 órára megfigyelés alatt tartják, így nem léphet pályára a találkozó folytatásában. A szövetségi döntése értelmében a vendégek Jordán helyett bárkit nevezhetnek a kezdőcsapatban azon játékosok közül, akik eredetileg is szerepeltek a meccskeretben.