Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: egy első percben szerzett góllal jutott tovább a Valencia – videóval

Folytatódott a spanyol Király-kupa nyolcaddöntője, amelynek vasárnap játéknapján csak a Valencia lépett volna pályára a harmadosztályú Atlético Baleares ellen, bár ma folytatják a szombaton félbemaradt Betis-Sevilla találkozót is végül. A “Denevérek” mindössze egy gólt szereztek, azt is az első percben, de ez is elég volt számukra a továbbjutáshoz a legjobb nyolc közé. 

A Valencia a B-csapatával állt fel a harmadosztályú Baleares ellen, és már rögtön az 1. percben megszerezték a vezetést, amikor Racic fejelte a labádt Marcos André elé, aki jólt ért oda, és a hálóba is tüzelt. Az első félidő hátralévő részében egyértelműen a Valencia volt jobb, de nem erőltették meg magukat, mivel a hazai csapat nem mutatott túl sok ellenállást.

A második félidőben már sokkal jobban visszavett a vendégcsapat, míg a Baleares továbbra sem tudot veszélyeztetni. A Valencia talán legnagyobb helyzete a 68. percben érkezett, amikor Koindredi érkezett a legjobb ütemben a labdára és el is lőtte azt a tizenhatosról, de kicsivel a kapu jobb oldala mellé ment a játékszer. A 75. percben a hazaialnak is volt egy próbálkozása, amikor Tanque verte meg a védőjét a kapu előtt, majd lőtt is, de kicsivel a kapu bal oldala mellé ment a labda. A mérkőzés végül ebben a tempóban ért véget, így a Valenciának bőven elég volt az az 1. percben szerzett gól is a továbbjutáshoz.

Atlético Baleares – Valencia* 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Marcos André (1.)
Sárga lap: Ferrone (57.), Dioni (85.) ill. Guillamon (55.), Racic (56.), Musah (90+4.)
Kiállítás: – ill. –

A nyolcaddönt eddigi eredményei és további programja:

Mallorca – Espanyol 2-1
Girona (II.) – Rayo Vallecano 1-2
Sporting Gijón (II.) – Cádiz 0-0 – büntetőkkel 0-1
Real Betis – Sevilla 1-1-es állásnál félbeszakítva a 40. percben!
Baleares (III.) – Valencia 0-1
01.19, 21:00 Real Sociedad – Atlético Madrid
01.20, 19:00 Elche – Real Madrid
01.20, 21:30 Athletic Bilbao – Barcelona