Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi Manchester United játékos lehet az Everton új menedzsere – sajtóhír

Angol sajtóhírek szerint a Everton már ki is szemelte Rafa Benítez helyettesét a menedzseri pozícióban, bár a spanyol szakember távozása még nem hivatalos. 

(Photo by Stephen Pond/Getty Images)

Ahogy arról mi is beszámoltunk, olyannyira megromlott az Everton és Rafa Benítez kapcsolata, hogy az angol sajtó szerint hamarosan meneszteni fogják a csapat éléről. 

Egybehangzó angol sajtóhírek szerint az Everton már ki is szemelte az új menedzsert a Manchester United és az Everton korábbi játékosának, Wayne Rooney-nak a személyében.

Rooney jelenleg a Derby County vezetőedzője, ahol egy éve ül a kispadon. A gárda jelenleg az angol másodosztályban (Championship) futballozik, ahol jelenleg csak a 21. helyen állnak a tabellán, ez a helyezés azonban megtévesztő, mert korábban 21 pontot levontak a klubtól.

Rooney mellett még két név van a kalapban az angoloknál Benítez pótlására: az egyik a dán nemzeti csapat szövetségi kapitánya, Kasper Hjulmand, a másik pedig a Chelsea korábbi legendája, Frank Lampard. 

Benítezt 2021 nyarán nevezték ki az Everton menedzserének, azonban az első szezonja a klubnál eddig egyáltalán nem úgy alakul, ahogy minden bizonnyal eltervezte: a liverpooli gárda jelenleg csak a 15. az angol bajnoki tabellán, a legutóbbi, Norwich elleni vereség pedig úgy tűnik, hogy az utolsó csepp volt a pohárban az Everton vezetőségénél.