Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a kiesőjelölttől is kikapott az Everton – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 22. fordulójában az Everton a Norwich otthonába látogatott, és hiába lőtt Richarlisom szépségdíjas gólt, a liverpooli gárda így is kikapott. Az Everton jelenleg csak a 15. az angol bajnoki tabellán mindössze 19 ponttal.

(Photo by Stephen Pond/Getty Images)

A játék képét tekintve kiegyenlített volt a mérkőzés, ám a gólokat a Norwich szerezte, legalábbis a hazai csapat neve mellé kerültek. A vezetést a 16. percben szerezte meg a Norwich, amikor Keane olyan szerencsétlenül próbált felszabadítani, hogy a saját kapujának jobb alsó sarkába juttatta a labdát. Mindössze két percet kellett várni a hazai csapat második találatára, ekkor Idah kapott remek passzt a kapu előterében és laposan el is lőtte a labdát a jobb alsó sarokba. Az Evertonnak is volt néhány próbálkozása, de ezek veszélytelen voltak.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, maradt a kiegyenlített játék. A 60. percben azonban szépíteni tudott az Everton, egy gyönyörű Richarlison-ollózással. Ez azonban nem adott igazán nagy löketett a liverpooliaknak, a Norwich szépen védekezett. A végén közel tíz perc hosszabbítás volt, de az Everton itt sem tudott már megvillani, nem úgy mint a Norwich, amikor a 99. percben Rashica eresztett el egy bombát a tizennhatosról, de a labda centikkel elkerülte a kaput, ezután pedig véget ért a mérkőzés.

Norwich – Everton 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Keane (16. – öngól), Idah (18.) ill. Richarlison (60.)
Sárga lap: Sargent (50.), Aarons (66.), Pukki (70.) ill. Keane (47.)
Kiállítás: – ill. –

A 22. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Brighton 1-1 Crystal Palace

Szombat:
Manchester City 1–0 Chelsea
Burnley – Leicester City – Elhalasztva!
Newcastle – Watford 1-1
Norwich – Everton 2-1
Wolves – Southampton 3-1
18:30 Aston Villa – Manchester United (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
15:00 Liverpool – Brentford (Tv: Digi Sport 1)
15:00 West Ham United – Leeds United (Tv: Spíler 1)
Tottenham – Arsenal – Elhalasztva!

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista aktuális állása: