Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentin kapus a Barca célkeresztjében – sajtóhír

Megbízható argentin sajtóinformációk szerint a cserekapust kereső Barcelona csapatánál a Boca Juniors portásának leigazolása is szóba került…

(Photo by Agustin Marcarian-Pool/Getty Images)

A TyC Sports aktuális beszámolói értelmében a cserekapust kereső Barcelona csapata kiszemelte magának a Boca Juniors hálóőrét, Agustín Rossit, miután Neto számára már új csapatot keresnek.

A 26 esztendős kapus eddig kizárólag a dél-amerikai kontinensen védett, Argentínában a Chacarita Juniors, az Estudiantes La Palata, a Defensa y Justicia és az őt jelenleg is foglalkoztató Boca Juniors alkalmazásában állt. Rossi aktuális klubját 2017 óta erősíti, a Bocától kölcsönben a chilei Deportes Antofagasta és az argentin Lanús együtteseiben szerepelt. A 2021-ben már az argentin válogatott keretébe is behívott portás sokáig cserekapus volt jelenlegi állomáshelyén, ám Esteban Andrada tavalyi távozása óta teljhatalmat kapott a gólvonal előtt.

Rossi minden sorozatot figyelembe véve már több mint száz tétmeccsen védte a “genovaiak” ketrecét. A legutóbbi argentin bajnoki kiírás alkalmával 25-ből 21 mérkőzésen védett, ezalatt összesen 15 gólt kapott, kilenc alkalommal pedig érintetlen maradt a hálója.

FC Barcelona – téli átigazolások

Érkezők: Ferran Torres (Manchester City – 55 millió), Dani Alves (klub nélkül – ingyen)

Távozók: Sergio Agüero (visszavonult), Philippe Coutinho (Aston Villa – kölcsön), Álex Collado (Granada – kölcsön)