Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: két gól a 90. perc után, a Spurs fordított a Leicester ellen! – videóval

Elképesztő végjátékot hozott az angol élvonalbeli bajnokság 17. fordulójának bepótolt mérkőzése: a Tottenham Hotspur a ráadásban, gyakorlatilag az utolsó utáni pillanatokban fordított a Leicester City ellen. Antonio Conte együttese végül 3–2-es sikert aratott.

(Photo by Tottenham Hotspur FC/Tottenham Hotspur FC via Getty Images)

Az összecsapások számában lemaradó Spurs számára nem indult túl jól a visszatérés, ugyanis a Leicester a 24. percben, Patson Daka révén megszerezte a vezetést. Az észak-londoniak azonban remekült reagáltak a helyzetre, nem estek szét, a játékukban benne volt az egyenlítés: ez még a szünet előtt össze is jött, az utóbbi hetekben egyre jobb formában lévő Harry Kane jegyezte a találatot. A szünetben tehát döntetlennel vonultak a felek az öltözőbe.

A második játékrészben már nehézkesebben mozgott Conte támadógépezete, ami annak is köszönhető, hogy az egyik legfontosabb láncszem Son Heung-Min sérüléssel bajlódik. Az események leginkább a hajrára pörögtek fel, mindkét mester jól cserélt: a Rókák részéről a padról beszálló Harvey Barnes készítette elő James Maddison gólját, amivel a Tottenham hátrányban vághatott neki az utolsó negyedórának. Amikor már úgy tűnt, eldőlt a három pont sorsa ekkor érkezett Steven Bergwijn: a holland támadó a 94. percben még sárga lapot kapott, ám néhány pillanattal később egalizálta az eredményt. Az igazán nagy csattanó csak ezután érkezett: Kane játszotta meg Bergwijnt közvetlenül a végső sípszót megelőzően, aki nem is hibázott, így a vendégek végül elégedetten távozhattak a King Power Stadionból.

Anglia, Premier League, 17. forduló
Leicester City FC – Tottenham Hotspur FC 2–3 (1-1)
Helyszín: King Power Stadium; Játékvezető: Jonathan Moss
Gólszerzők: Daka (24.), Maddison (76.), ill. Kane (38.), Bergwijn (90+5., 90+7.)
Sárga lap: Choudhury (55.), ill. Sánchez (59.), Bergwijn (90+4.)

Leicester: Schmeichel – Albrighton, Söyüncü, Vestergaard, Thomas (Justin 53.) – Tielemans, Choudhury, Dewsbury-Hall (Soumaré 88.) – Maddison – Daka (Barnes 65.), Lookman. Vezetőedző: Brendan Rodgers.

Tottenham: Lloris – Emerson Royal (Doherty 46.), Tanganga, Sánchez, Davies, Reguilón (Bergwijn 79.) – Skipp, Höjbjerg, Winks (Lo Celso 74.) – Kane, Lucas Moura. Vezetőedző: Antonio Conte.

A találkozó videós összefoglalója:

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: