Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol Ligakupa: Diogo Jota vezérletével döntőbe jutott a Liverpool! – videóval

A döntőbe jutás volt a tét az Angol Ligakupában, ahol az Arsenal és a Liverpool csapott össze, hogy eldöntsék melyikük lesz a Chelsea ellenfele a fináléban.

(Photo by John Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Az „Ágyúsok” kezdték aktívabban a mérkőzést az első percekben, a Liverpool pedig nagyon megilletődötten indult neki az összecsapásnak. Az 5. percben aztán ígéretes helyről jöhetett szabadrúgással az Arsenal, és Kellehernek kellett a felsőlécre tolnia Lacazette kísérletét. Ez viszont felébresztette a vendégeket, akik innentől fokozatosan átvették az irányítást. A 13. percben Matip ugyan bevette a hazaiak kapuját, de a védő lesen tartózkodott, így érvénytelenítették a találatot. Pár perccel később viszont már ez sem mentette meg az Arsenalt, Jota szép egyéni alakítását követően lapos és kissé rosszul eltalált lövése utat talált a hálóba, 0-1! A vezetés megszerzését követően is a Pool irányította a játékot, de igazán nagy lehetőség már nem alakult ki az első félidőben.

A második játékékrész mindkét oldalon 1-1 nagy lehetőséggel indult. Előbb Lacazettet ugratták ki nagyon pontosan, a francia támadó viszont jócskán a kapu fölé lőtt. Ugyanígy tett a túloldalon Gordon is, akit Jota hozott rendkívül ígéretes helyzetbe, de 8 méterről csúnyán a kapu fölé bombázott. Nem sokkal később újabb komoly Liverpool lehetőség alakult ki, egy szögletet követően ugyanis Konaté fejese csattant a kapufán. A folytatásban több ígéretes lehetőség is adódott a Liverpool előtt, hogy eldöntsék az összecsapást, ám ezeket nem tudták kihasználni. A 78. percben viszont sikerült lezárni a találkozót, miután Jota kapott egy kiváló indítást Alexander-Arnoldtól, majd higgadt mozdulattal átemelte Ramsdalet, 0-2! A végjátékban még Thomas Parteyt is kiállította a játékvezető, de ez már nem változtatott semmin. Összességében teljesen megérdemelt győzelmet aratott a Liverpool, így ők mérkőzhetnek meg a Chelseavel a Wembleyben a trófeáért.

Arsenal – Liverpool 0-2 (0-1)
Helyszín: Emirates Stadion Vezette: M. Atkinson
Gólszerző: -ill. Jota (19., 78.)
Sárga lapok: Lacazette (44.), Tomiyasu (56.), Partey (87.) ill. Konaté (63.), Jones (82.), Minamino (90+1.)
Kiállítás: Partey (90.) ill. –

Arsenal: Ramsdale – Tierney, Gabriel, White, Tomiyasu – Lokonga, Ödegaard, Smith Rowe (Partey 74.) – Martinelli, Lacazette (Nketiah74.), Saka Vezetőedző: Mikel Arteta

Liverpool: Kelleher – Alexander-Arnold, Matip (Konaté 46.), van Dijk, Robertson – Henderson (Milner 75.), Fabinho, Jones – Gordon (Minamino 63.), Firmino (Williams 84.), Jota Vezetőedző: Jürgen Klopp

 

A mérkőzés összefoglalója:

Az elődöntők eredményei:

Tottenham 0-1 Chelsea (Össz.: 0-3)

Arsenal 0–2 Liverpool (Össz.: 0-2)