Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol Ligakupa: Kettős győzelemmel jutott be a Chelsea a fináléba! – videóval

A visszavágója következett a Tottenham és a Chelsea elődöntőjének az Angol Ligakupában, amit a „Kékek” kétgólos előnyből várhattak.

Aktívan kezdte a mérkőzést a Tottenham együttese, amely megpróbált gyorsan faragni kétgólos hátrányan a Chelseavel szemben. A fölény azonban csak néhány percig tartott a Tottenham oldalán, az első 10 percet követően ugyanis a Chelsea vette át a kezdeményezést. Ennek első jele Lukaku helyzete volt, amit Gollini tudott nagy bravúrral hárítani. Nem sokkal később viszont az olasz kapus hibájából előnybe kerültek a londoni „Kékek”. Egy szögletnél rosszul mozdult ki az olasz hálóőr, akit Rüdiger meg tudott előzni, és háttal/tarkóval a kapuba juttatta a labdát, 0-1! A vezetés megszerzését követően sem adta át a kezdeményezést Tuchel csapata, a Tottenham nem is igazán tudta birtokolni a labdát, így pedig jelentős helyzeteket sem tudtak kialakítani.

A második félidőben tehát háromgólos hátrányt kellett volna ledolgoznia a Tottenhamnek. Ugyan némi mezőnyfölényt ki tudott alakítani a Spurs, de a hátrányuk nem csökkent. A 64. percben Harry Kane a kapuba talált, de a támadó lesen tartózkodott, valamint pár minutummal korábban egy büntetőt is visszavont a játékvezető a VAR segítségével. Összességében a Tottenham nem tudott a második játékrészben közelebb zárkózni a Chelseahez, igaz az ehhez szükséges komoly helyzetek is elmaradtak. A Chelsea így kettős győzelemmel, 3:0-s összesítéssel jutott be a Ligakupa fináléjába.

Tottenham – Chelsea 0-1 (0-1)
Helyszín: Tottenham Hotspur Stadium Vezette: A. Marriner
Gólszerző: -ill. Rüdiger (18.)
Sárga lapok: -ill.-
Kiállítás: -ill. –

Tottenham: Gollini – Doherty (Sessegnon 65.), Davies, Sanchez, Tanganga, Emerson – Höjbjerg, Winks (Skipp 81.), Lo Celso (Gil 71.) – Lucas, Kane Vezetőedző: Antonio Conte

Chelsea: Kepa – Christensen (Silva 66.), Rüdiger, Sarr – Azpilicueta, Jorginho (Loftus-Cheek 82.), Kovacic (Kanté 77.), Hudson-Odoi – Mount (Ziyech 66.), Werner (Alonso 66.) – LukakuVezetőedző: Thomas Tuchel

 

A mérkőzés összefoglalója:

 

Az elődöntők eredményei és további programja:

Szerda:
Tottenham 0–1 Chelsea
Össz: 0-3 a Chelsea javára

Csütörtök:
20:45 Liverpool – Arsenal (Tv: Digi Sport 1)