Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: jogilag is gondba kerülhet a klub Dembélé miatt!

Lapértesülések szerint a profi labdarúgók spanyolországi szervezete (AFE) egyértelműen kész kiállni Ousmane Dembélé mellett az FC Barcelonával szemben.

Mint ismert, a mai napon robbant a bomba a világbajnok francia játékos barcelonai jelenét illetően. Az ügy egyre nagyobb port kavar, elsősorban Spanyolország-szerte, ezt bizonyítja, hogy az AFE szervezete is elmarasztalta a katalán sztárcsapatot az ügyben.

A játékosok szervezete kész nyíltan, akár jogi úton is kifejezni nemtetszését azt illetően, ahogyan a Barca Dembélé szerződéshosszabbítási ügyét kezeli, megvédve ezzel a játékos jogait.

“Egy klub köteles a megállapodás értelmében fizetni egy futballista bérét és köteles megkülönböztetés nélkül kezelni a játékosait. Utóbbi értelmében nem kényszerítheti rá őket arra, hogy lemondjanak a munkajogukról. Egy új szerződés aláírásához mindkét fél beleegyezése szükséges. Egy ilyen megállapodás mindennemű külső feltétel nélkül köteles a klub megkötni, anélkül, hogy bármit is rákényszerítene a játékosra. Való igaz, hogy a klub nem köteles egy labdarúgót minden egyes meccsre nevezni, kihagyhatja a keretből, ugyanakkor szigorúan azon (sportszakmai) feltételek mellett, amelyek a keret minden tagjára érvényesek.” – fogalma közleményében az AFE, hozzátéve zárszóként, hogy ‘amennyiben a Barca lépései valóban Dembélé akarata ellen történnek, tehát nyílt nyomásnak érzékelhetőek, akkor jogi úton is készek kiállni a 24 esztendős játékos mellet’.