Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: kiállítása miatt több meccses eltiltás várhat Marcelóra

Ahogy arról beszámoltunk, a Real Madrid csak a hosszabbításban jutott tovább az Elche ellen a Király-kupa, azaz a Copa del Rey nyolcaddöntőjében. A királyi gárda akkor már emberhátrányban volt, mivel Marcelót kiállították, ami miatt most akár több meccses eltiltást is kaphat. 

(Photo by Aitor Alcalde/Getty Images)

A Real Madrid egy 0-0-ás 90 perc után hosszabbításra kényszerült az Elche ellen. A 102. percben a királyi gárda védőjét, Marcelót azonnali piros lappal kiállították, miután az utolsó emberként kapura törő Tete Morentét “buktatta”. A brazil nem értett egyet az ítélettel, és a hírek szerint oda is szólt a játékvezetőnek, ami miatt hosszabb eltiltás várhat rá.

A spanyol AS úgy tudja, hogy Marcelo, mielőtt lement volna a pályáról, a következőket mondta a Jorge Figueroa Vázquez játékvezetőnek:

“Nagyon szörnyű vagy!”

Vazquez ezt a mérkőzés jegyzőkönyvébe is rögzítette, így az alapvetően egy meccses eltiltását, amit a piros lap miatt kapna, kiegészítenék még egy, de akár két mérkőzéssel is. Mindez persze akkor áll, hogy ha a Real Madrid nem fellebbez az ítélet ellen (és minden bizonnyal fog), mivel a lassításokból nem egyértelmű, hogy Marcelo tényleg hozzá ért volna Tete Morentéhez.

Az Elche ráadásul az esetet követő szabadrúgásból vezetést szerzett, de a Real Madrid Isco és Eden Hazard góljával emberhátrányban is megfordította az eredményt, így ott lesz a negyeddöntőben, ahol az Athletic Bilbao lesz az ellenfele.