Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gyász: elhunyt az egykori olasz edző

Napjaink egyik legnevesebb olasz sportújságírója szombat délelőtt tudatta, hogy elhunyt az édesapja, az ország korábbi szeretett labdarúgóedzője…

Gianluca Di Marzio tájékoztatása szerint édesapja, Gianni Di Marzio 82 éves korában elhunyt Padovában.

A nápolyi származású szakember 1968-tól 1992-ig tartó edzői pályafutása során számtalan csapatnál vállalt munkát, leginkább dél-olasz kluboknál alkotott maradandót. Di Marzio két alkalommal vezette az Olasz Kupa-döntőjébe a Napoli csapatát, melynek már tényleges leigazolása előtt jó néhány évvel a figyelmébe ajánlotta az Argentínában megismert ifjú szertelen tehetséget, Diego Maradonát.

Di Marzio 1972-ben és 1976-ban az év edzője volt Olaszországban. Irányításával a Catanzaro csapata történetében mindössze második alkalommal jutott fel a legmagasabb osztályba. Valamennyi korábbi klubja és minden valamire való olasz médiafelület közösségi oldalát eláraztatták a részvétnyilvánító bejegyzések.

Edzői karrierje során a teljesség igénye nélkül az említett csapatokon túl még a Genoa, a Lecce, a Catania, a Cosenza és legutoljára a Palermo csapatánál vállalt szerepelt.

Nyugodjon békében!