Pelé otthon tartózkodhat, de kezelésekre szorul

Az utóbbi időben többször is kórházi kezelésre szoruló háromszoros világbajnok legenda egészségi állapota sajnos továbbra sem kifogástalan…

(Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)

Az ESPN tájékoztatása értelmében Pelét a Sao Pauló-i kórházba szállították, ahol két napig vizsgálták, milyen mértékben terjedt el a rák a szervezetében, majd csütörtökön hazaengedték őt, de továbbra is szoros megfigyelés és kemoterápiás kezelés alatt áll.

Ahogyan arról beszámoltunk, a brazilok 81 esztendős legendáját tavaly szeptember elején kellett megoperálni, melyet követően heteket töltött a kórházban, majd december elején került be ismét a klinikára, de állapota javult, így az elmúlt időszakban otthonában folytathatja a rehabilitációját. A most tartott kétnapos kezelés és vizsgálat után megállapították, hogy Pelé állapota stabil, szoros megfigyelés és kemoterápiás kezelés mellett otthon tartózkodhat. Az ESPN szerint az orvosokat főként a májban talált tumor aggasztja, mert azt műtéttel nem lehet eltávolítani. Minden erejükkel azért küzdenek, hogy megakadályozzák a rák továbbterjedését.

Pelé annak idején 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben ünnepelhetett világbajnoki címet a brazil válogatott futballistájaként. A Selecao színeiben 92 találkozón 77 gólt szerzett.