Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Stuttgart védőjét szemelte ki Thomas Tuchel! – sajtóhír

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea együttese a legfrissebb sajtóértesülések szerint a Stuttgart védőjét, Borna Sosát szeretné leigazolni.

(Photo by Roland Krivec/DeFodi Images via Getty Images)

A Sky Germany legfrissebb beszámolója alapján a Chelsea együttese szeretne a tél folyamán erősíteni a védelmén. Thomas Tuchel ugyanis nincs megelégedve a jelenlegi felhozatallal. Ennek elsősorban a sok sérülés az oka, ami miatt jelenleg Reece James és Ben Chilwell sincs bevethető állapotban, sőt utóbbi ebben a szezonban már nem is léphet majd pályára. A hírek szerint a német mester már meg is találta legújabb célpontját a Stuttgartban futballozó Borna Sosa személyében. A horvát védő az egyik legfontosabb láncszeme a német együttesnek, ahol nem csupán védekezésben, hanem támadásban is igen nagy szerepet vállal, amit jól mutat a 18 mérkőzésen elért 2 gólja és 4 gólpassza. A források alapján a Stuttgart abban az esetben lenne hajlandó megválni Sosától, ha legalább 30 millió eurót kapnak érte. Egyes értesülések szerint viszont a londoni alakulaton kívül az Inter és az Aston Villa is figyelemmel kíséri a védő helyzetét, ami még feljebb srófolhatja az árát.

Borna Sosa 2018 nyarán került a Stuttgart együtteséhez a Dinamo Zagrebtől. A csapat színeiben azóta 71 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 3 találatot és 18 előkészítést jegyzett. Szerződése 2025 nyaráig köti aktuális klubjához. Piaci értékét 20 millió euróra taksálja a mértékadó transfermarkt.