Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: könnyű győzelmet aratott a Hertha ellen a Bayern München – videóval

A Bundesliga 20. fordulójának zárómérkőzésén a Bayern München a Hertha BSC otthonába látogatott. A bajorok végig jobban játszottak, és végül négyet lőttek a berlinieknek, akiknek csak egy szépítő gólra volt elég erejük. 

(Photo by Maja Hitij/Getty Images)

Már az első félidőben sokkal jobban játszott a Bayern München, sőt, már 3. percben be is találtak Tolisso révén, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Sokat támadtak a bajorok és sok szögletet is lőhettek, de nagy veszélyt nem jelentettek. Aztán a 25. percben meglőtték a vezető találatukat a vendégek: Coman tekerte be a labdát a kapu elé, ahol Tolisso jól helyezkedett és laposan a kapu közepébe fejelt. A 36. percben Lewandowski vett le egy átadást, majd megcélozta a kapu bal alsó sarkát, de Schwolow fantasztikus védést mutatott be. A 45. percben végül meglőtték a második találatukat is a bajorok, amikor Kimmich ívelte be a labdát a kapu előterébe Müller elé, aki a kapu a bal alsó sarokba lőtt.

A második félidőben sem változott a játék képe, ám az 52. percben a hazaiaktól Mittelstadt tett oda kiváló keresztlabdát Darida elé, aki végül a kapu bal oldala mellé tüzelt. A fölény viszont továbbra is megmaradt, majd a 75. percben a hazai védők katasztrofális hibájának köszönhetően újabb gólt szerzett a Bayern Leroy Sané révén, aki közelről guríthatott a hálóba. Nem kellett sokat várni a következő bajor gólra sem, csak a 79. percig, amikor Kimmich látta meg jól, hogy Gnabry érkezik a kapu elé, a lövése pedig a kapu bal oldalába vágódott. A 81. percben viszont szépíteni tudott a Hertha, amikor Ekkelenkamp lőtt a kapu bal oldalába. A 89. percben Sané még egyszer betalált, és már ünnepelt, de végül a játékvezető visszavonta a találatot, mert azt kezezés előzte meg, és ezzel le is zárult a mérkőzés.

Hertha BSC – Bayern München 1-4 (0-2)
Gólszerzők: Ekkelenkamp (81.) ill. Tolisso (25.), Müller (45.), Sané (75.), Gnabry (79.)
Sárga lap: Serdar (70.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

A 20. forduló eredményei:

Péntek:
Frankfurt – Bielefeld 0-2

Szombat:
Freiburg – Stuttgart 2-0
Fürth – Mainz 2-1
Leverkusen – Augsburg 5-1
Mönchengladbach – Union Berlin 1-2
Hoffenheim – Borussia Dortmund 2-3
Bochum – Köln 2-2

Vasárnap:
 RB Leipzig – Wolfsburg 2-0
Hertha BSC – Bayern München 1-4

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista aktuális állása: