Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: simázott és gálázott a PSG a Reims ellen – videóval

A francia bajnokság (Ligue 1) 22. fordulójában a PSG a Reims csapatát fogadta. Könnyű mérkőzése volt a párizsiaknak, négy gólt is lőttek, amelyből egyet Sergio Ramos szerzett. Bár Messi a keretben volt, csak a padon kezdte a mérkőzést. 

(Photo by Xavier Laine/Getty Images)

Jobban játszott az első félidőben a párizsi csapat, ám a helyzeteik kevésbé voltak veszélyesek, bár rengeteg szögletet is lőhettek. A 24. percben Danilo Pereira szabadult meg védőjétől és szépen oda is ért Di Maria sarokrúgására, ám a labda pár centivel a kapu fölé ment. A 35. percben a Reims-nek is volt egy helyzete, ám Ekitike lövése a tizenhatosról a kapu fölé szállt. Végül a 44. percben szerezte meg a PSG a vezetést: Icardi lövésébe még bele tudott lépni az egyik védő, de a labda így pontosan Verratti elé került, ő pedig kíméletlenül kilőtte a kapu bal oldalát.

A második félidőben is jobban játszott a PSG, ám az 57. percben a Reims került helyzetbe, amikor Ekitike tört be a büntetőterületen belülre, majd megeresztett egy lapos lövést a kapu bal oldala felé, de Navas védett. Végül a 62. percben mégis a PSG szerezte meg a második találatát, miután Ramos lőtt a hálóba egy kipattanót, ami az első gólja volt a párizsi csapatban. A 67. percben érkezett a harmadik is, ám ez egy öngól volt: Faes ért bele olyan szerencsétlenül a labdába, hogy az a saját hálójába pattant róla. A 71. percben Rajkovic védte nagyszerűen Icardi lövését, aki a kapu jobb alsó sarkát vette célba. A 75. percben viszont már sikerült meglőni a negyedik gólját is a PSG-nek: Mbappé passzát Danilo Pereira kapta meg, lövése pedig megpattanva a Reims hálójában kötött ki. A 87. percben Icardi még ugyan betalált, de ezt les miatt érvénytelenítette a játékvezető, és ezzel le is zárult a mérkőzés.

PSG – Reims 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Verratti (44.), Ramos (62.), Faes (67. – öngól), Danilo (75.) ill. –
Sárga lap: – ill. Lopy (56.)
Kiállítás: – ill. –

A 22. forduló eredményei:

Péntek:
Olympique Lyon – St. Etienne 1-0

Szombat:
Brest – Lille 2-0
Lens – Olympique Marsille 0-2

Vasárnap:
Metz – Nice 0-2
Angers – Troyes 2-1
Bordeaux – Strasbourg 4-3
Clermont – Rennes 2-1
Nantes Lorient 4-2
Montpellier – AS Monaco 3-2
PSG – Reims 4-0

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista aktuális állása: