Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sardar Azmoun nyártól a Bundesligában folytatja! – HIVATALOS

Nyártól a Bundesligában láthatjuk futballozni az orosz élvonalban (Russian Premier League) szereplő Zenit Szentpétervár iráni kiválóságát, Sardar Azmount…

(Photo by Mike Kireev/NurPhoto via Getty Images)

A Bayer Leverkusent fogja erősíteni a nyártól Sardar Azmoun. Az iráni támadó már évek óta kiemelkedően teljesít az orosz ligában és idén megérett a váltásra. A Zenit egyik legjobbja ingyen fog csatlakozni a Leverkusenhez, mivel szerződése lejár az idény végén. Azmoun egyébként 2027-ig írt alá új csapatához. Nem mellesleg a német alakulat aktuális keretéhez tartozik volt csapattársa, az orosz Andrey Lunev. 

Sardar Azmoun Oroszországon belül a Rubin Kazanyt és a Rosztovot járta meg a Zenit mellett, előbbi együttesben ráadásul kétszer is megfordult. Először leginkább a Rosztov színeiben figyelhettünk fel rá, amikor a 2016/2017-es szezonban az Atletico illetve a Bayern ellen szintén megvillant a Bajnokok Ligájában. A Zenitet 2019 februárja óta erősíti, a szentpétervári gárdában eddig 104 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 62 gólt szerzett.