Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sorsolással döntöttek az uruguayi rangadó végkimeneteléről

Uruguay két legnépszerűbb klubcsapata, a Peñarol és a Nacional vetélkedése már több mint száz esztendeje tart, de talán ilyen furcsa mérkőzést még nem játszottak egymással, mint szombaton…

Az ottani állapotok szerint egy négycsapatos nyári felkészülési tornának megfelelő Copa Atilio y Morena első elődöntőjében a két montevideói vetélytárs, a Peñarol és a Nacional mérte össze tudását egymással az Estadio Centenarióban. Az özönvízszerű eső miatt azonban Leodán González játékvezetőnek nagyjából tíz perccel a rendes játékidő vége előtt gól nélküli döntetlen állásnál le kellett fújnia az összecsapást.

Rövid várakozás után a bíró kar ismét felmérte az időjárási viszonyokat, de mivel a vihar nem csitult és a szórványos villámlás miatt életveszélyes lett volna kivezetni a játékosokat a pályára, a találkozó végleges felfüggesztése mellett döntöttek. Felkészülési torna révén a szervezők sorsolással (!) állapították meg a győztes kilétét, amely így a Peñarol csapata lett. A 2022-es esztendő első uruguayi klasszikusa tehát meglehetősen furcsa körülmények között dőlt el.

A torna másik elődöntőjében az argentin Sarmiento Junin és a chilei Santiago Wanderers csap össze egymással, míg a döntőt a két “győztes” között rendezik meg hétfő este.