Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: két isztambuli óriás is pontokat bukott – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) hétvégi, 23. fordulójában a szombati napon a címvédő Besiktas és a Fenerbahce is játékra jelentkezett…

A gyengélkedő címvédő Besiktas gárdája a török bajnokság első szombati mérkőzésén mindössze 1-1-es döntetlenre volt képes a sereghajtó Yeni Malatyaspor vendégeként. A favorit a meccs nagy részében jelentős fölényben játszott, de a kapu előterében rendre elfogyott a tudományuk. A szünet után több ajtó-ablak lehetőséget is elpuskáztak, végül a játékrész derekánál Batshuayi kapu elé tett finom bejátszását Alex Teixeira sodorta be a hálóba közvetlen közelről. A vendégeknek további lehetőségeik nyíltak a mérkőzés eldöntésére, azonban ezek rendre kimaradtak, Ilkhan még a kapufát is eltalálta közelről. Ahogyan az lenni szokott a másik oldal büntetett: a hajrában a Malatyaspor szinte a semmiből kiharcolt egy jogos büntetőt, melyet Adem Büyük értékesített, és egy pontot megmentett csapata számára. A BJK két győzelmet követő pontvesztésével nem tudta folytatni a felzárkózást, jelenleg ötödik a török tabellán.

Yeni Malatyaspor – Besiktas 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Büyük (84. – büntetőből), ill. A. Teixeira (62.)

 

Az élmezőnyt üldöző Fenerbahce gárdája a hosszú vezetés ellenére ugyancsak 1-1-es döntetlent ért el a Sivasspor otthonában. Az esélyesebb vendégek hamar magukhoz ragadták az irányítást, ráadásul az első negyedóra végeztével a vezetést is megszerezték, miután Enner Valencia bejátszását a szlovén Miha Zajc továbbította a hálóba. A hazaiak igyekeztek nem könnyen adni a bőrüket, és már az első félidő alatt több ígéretes lehetőségük akadt az egyenlítésre, ugyanakkor a Fener is bevihette volna a második gólt. A második játékrészben a hazaiak nyomtak az egyenlítő gólért, a Fener a veszélyes kontráira épített. Végül előbbi járt sikerrel, amikor az utolsó negyedórához közeledve Pedro Henrique bombázott kíméletlenül a hálóba a felső léc segítségével egy szabadrúgást. A hazaiak ezzel a pontmentéssel kilencedikek, míg a Fener a Besiktast egy ponttal megelőzve a negyedik áll.

Az átigazolásra készülő Szalai Attila újabb mérkőzést hagyott ki, csapata immár hetek óta nem számít rá a korábbihoz hasonló mértékben.

Sivasspor – Fenerbahce 1-1 (0-1)
Gólszerző: Pedro Henrique (74.), ill. Zajc (18.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye