Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: Tuchel szerint az egész futballt kell megvédeni

Kőkemény rangadót húzott be győzelemmel tegnap a Chelsea együttese. A „Kékek” a Tottenham elleni sikerrel kapaszkodnak a tabellán, ám győzelmüket sajnos beárnyékolta egy komolyabb incidens. Egy Spurs szurkoló ugyanis öngyújtóját hozzávágta a hazaiak egyik védőjéhez. A Stamford Bridge-en!

(Photo by Clive Mason/Getty Images)

Az elvetemült Spurs drukker célpontja a Chelsea-től elvágyódó Antonio Rüdiger lett. A német válogatott bekk természetesen színpadiasan megmutatta a bedobott tárgyat a játékvezetőnek, Paul Tierney-nek.

Rüdiger mellett már az esetet követően azonnal kiállt mestere, Thomas Tuchel is. A szintén német szakember pedig a mérkőzés után is szóvá tette az esetet a szokásos sajtótájékoztatón.

„Örülünk, hogy a szurkolók közel vannak a pályához, és nem is akarjuk őket kerítés mögött tudni. Egyébként mindenkinek tiszteletet kellene tanúsítania és bizonyos irányelvek szerint kellene viselkednie. Általában nem aggódom, mert a stadionokban akkor is jó a hangulat, ha idegenben vagyunk. Ha ez megváltozik, akkor egységesnek kell lennünk, hogy a lehető leghamarabb véget vessünk bizonyos epizódoknak. Ezzel megvédenénk a futballt és azt a légkört, amely egyedülálló itt Angliában.”

– emelt szót a nézők által néha-néha bemutatott erőszak ellen, Tuchel.