Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpest: Stieber Zoltán csapatot váltott! – hivatalos

Távozott Újpestről a korábbi magyar válogatott szélső, Stieber Zoltán. A rutinos futballista 1,5 évet töltött el a lila-fehéreknél, ahol utánpótlás szinten már megfordult korábban. Stieber azonban a fővárost nem hagyta a háta mögött, hiszen az MTK Budapest színeiben folytatja pályafutását…

Az Újpest és természetesen az MTK Budapest is megerősítette Stieber Zoltán klubváltását. A magyar nemzeti együttesben 26-szor pályára lépő támadó 1,5 évre igazol új klubjába, ahol volt edzője, Márton Gábor tölti be a vezetőedzői posztot. A két fél Zalaegerszegen dolgozhatott együtt, igaz csupán egy fél szezon erejéig. 

Stieber Zoltán külföldön az Aston Villánál pallérozódott, viszont a felnőtteknél tétmérkőzésen sosem kapott esélyt. Angliából aztán Németország fele vette az irányt, ahol éveket töltött el. Első klubja a Tus Koblenz volt, majd később megjárta az Aachent, a Mainzot, a Fürthöt, a Hamburgot, a Nürnberget és a Kaiserslauternt. A német élvonalban 50, míg a másodosztályban 129 találkozón lépett pályára, mindkét ligát egybe véve 32 találatot és 44 gólpasszt jegyzett. Stieber hazatérése előtt az MLS-ben szereplő DC Unitedhoz igazolt, ahol 44 mérkőzésen 6 gól és ugyan ennyi assziszt fűzödött a nevéhez.

Stieber Zoltán a magyar válogatottban 2011 szeptemberében mutatkozott be, első gólját a litvánok ellen szerezte 2015 júniusában, majd később még a finnek és a 2016-os Eb-n az osztrákok hálóját vette be.