Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol sztárcsapatban folytatja a River Plate csatárzsenije – sajtóhír

A korábbi híreszteléseknek megfelelően valóban úgy tűnik, hogy született a megállapodás napjaink legnagyobb argentin csatártehetségének jövőjét illetően…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Fabrizio Romano beszámolói szerint megszületett a megállapodás, amely értelmében a Manchester City együttese mintegy 18.5 millió euró ellenében megszerezni az argentin bajnok River Plate csapatának kiváló támadóját, Julián Álvarezt. A transzferguru a védjegyévé vált “here we go” szófordulattal jelölte az üzletet, melyet csak a legbiztosabb esetben szokott használni.

A megállapodás öt évre szólhat új klubjánál, és az előttünk álló tavaszt még a “milliomosoknál” töltheti kölcsönben, hogy csapata segítségére legyen a Libertadores-kupa 2022-es kiírásának csoportkörében.

A 21 éves támadó annak idején, 15 évesen került a River akadémiájára, ahol végigjárta a szamárlétrát és 2019-ben felkerült a felnőtt csapathoz. Azóta minden sorozatot figyelembe véve 94 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 33 gólt és 26 gólpasszt jegyzett. Az elmúlt idényben az argentin bajnokság (Liga Profesional) gólkirálya lett 21 mérkőzés alatt szerzett 18 találatával.

Álvarez iránt az elmúlt hónapokban hatalmas volt a nemzetközi érdeklődés, hiszen a teljesség igénye nélkül a Manchester United, a Barcelona, a Real Madrid, a Bayern München, a Juventus, az AC Milan és az Inter is szóba került lehetséges új klubjaként.

 

Manchester City

Érkezők: –

Távozók: Ferran Torres (Barcelona – 55 millió euró)