Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Manchester City csaphat le az argentin csatártehetségre – sajtóhír

Megbízható argentin sajtóértesülések szerint eldőlni látszik a nagy nemzetközi versenyfutás, és az angol bajnokság (Premier League) éllovasához szerződhet a River Plate csillaga…

(Photo by Gustavo Garello/Jam Media/Getty Images)

A TyC Sports aktuális beszámolói értelmében a Manchester City együttese 27 millió dolláros ajánlatot tett a River Plate csapatának a “milliomosok” kiváló csatára, Julián Álvarez megszerzésére. A forrás szerint az argentin klub számára rettentő szimpatikus az ajánlat, mivel már belátták, hogy képtelenek lesznek ékkövük megtartására, a City ráadásul csak nyártól tartana igényt a játékosra, így a fiatal csatár a Libertadores-kupa csoportkörében még nevelőcsapata hasznára lehet.

A 21 éves támadó annak idején, 15 évesen került a River akadémiájára, ahol végigjárta a szamárlétrát és 2019-ben felkerült a felnőtt csapathoz. Azóta minden sorozatot figyelembe véve 94 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 33 gólt és 26 gólpasszt jegyzett. Az elmúlt idényben az argentin bajnokság (Liga Profesional) gólkirálya lett 21 mérkőzés alatt szerzett 18 találatával.

Álvarez iránt az elmúlt hónapokban hatalmas volt a nemzetközi érdeklődés, hiszen a teljesség igénye nélkül a Manchester UnitedBarcelona, a Real Madrid, a Bayern München, a Juventus, az AC Milan és az Inter is szóba került lehetséges új klubjaként.

Manchester City – téli átigazolások

Érkezők: –

Távozók: Ferran Torres (Barcelona – 55 millió euró)