Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: idegenben gázolt át a Manchester City a Sirályokon – videóval

Már az első félidő folyamán lezárta a mérkőzést a Manchester City, a Brighton and Hove Albion esélytelennek bizonyult a címvédő ellen…

(Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

Újabb kötelező előtt állt a két mérkőzéssel lemaradó Manchester City a nagy rivális Arsenal beérésének érdekében, azonban Pep Guardiola csapata a vártnál is könnyebben szállította a győzelmet az AMEX stadionban, ahol még a bíró is indokolatlanul megtolta a vendégeket.

Az első félidő folyamán Kevin De Bruyne nyitotta meg a gólzáport, majd Phil Foden jutott egy ajándék szabadrúgáshoz, amelyet az angol támadó kegyetlenül be is vágott a 26. perc folyamán.

Az félidei sípszót megelőzően Foden újabb góllal zárta le idő előtt a mérkőzést, míg a második etapban Julian Alvarez állította be a végeredményt a 62. perc folyamán.

A Brighton and Hove Albion hiába játszotta a jól megszokott őszinte támadójátékát, Roberto De Zerbi csapata a tévesen befújt szabadrúgást követően két büntetőért is jogosan reklamálhatott, azonban Jarred Gillett ítéletei folyamatosan a Sirályokat sújtották, így a szépítés is elmaradt.

A Manchester City így mindössze 1 pont hátránnyal zárhatja a fordulót a listavezető Arsenal mögött, míg Guardiola együttese egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a londoni rivális.

Brighton – Manchester City 0-4 (0-3)
Gólszerzők: – ill. De Bruyne (17.) Foden (26. 34) Alvarez (62.)
Kiállítás: – ill. –

Brighton & Hove Albion: Jason Steele, Lewis Dunk, Jan Paul van Hecke, Valentín Barco, Joël Veltman (Odeluga Offiah), Pascal Groß, Jakub Moder (Igor Julio ), Carlos Baleba, Danny Welbeck (Mark O’Mahony), João Pedro , Adam Lallana (Simon Adingra).

Manchester City: Ederson , Nathan Aké, Manuel Akanji, Rodri (Sergio Gómez), Josko Gvardiol, Kyle Walker (Rico Lewis), Mateo Kovacic, Kevin De Bruyne (Matheus Nunes), Phil Foden (Jack Grealish), Bernardo Silva (Jérémy Doku), Julián Álvarez.

 

A 29. fordulóból bepótolt találkozók eredményei és további programja:

Kedd:
Arsenal – Chelsea 5-0

Szerda:
Wolverhampton – Bournemouth 0-1
Crystal Palace – Newcastle United 2-0
Everton – Liverpool 2-0
Manchester United – Sheffield United 4-2

Csütörtök:
Brighton – Manchester City 0-4

A bajnokság aktuális állása:

 

 

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore