Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MOL Magyar Kupa: a hajrában fordított és ott van a döntőben a Ferencváros

Az volt a kérdés a MOL Magyar Kupa második elődöntője előtt, hogy két zöld-fehér csapat játszik majd a fináléban, vagy esetleg borul a papírforma és az NB II-t fölényesen vezető Nyíregyháza mérkőzhet meg a Kisvárdát legyőző Pakssal.

A Nyíregyháza pályaválasztásával a balmazújvárosi “albérletben” került megrendezésre a találkozó, amely így egyik csapatnak sem volt igazán hazai pálya, mégis a nyírségiek érezhették magukat otthonosabban. Talán ez is kellett ahhoz, hogy a fehér mezes vendégek ne tudjanak igazán kibontakozni és ne uralhassák úgy a játékot, ahogy szerették volna. Az első percekben ugyan akadt pár lövésük és valamivel többet volt náluk a labda, mégis összességében a Nyíregyháza lehetett elégedettebb az első félidővel.

A Fradinak nem ízlett az az agresszív letámadás, amit Tímár Krisztián együttese alkalmazott. Ilyennel az NB I-ben is ritkán találkozni, el is bizonytalanodott olykor a fővárosi alakulat. A sötét mezesek folyamatosan keresték a lehetőséget a labdaszerzésre az ellenfél térfelén, ami olykor össze is jött nekik. Ezek után pedig akadtak is lehetőségeik. A 14. percben Nagy Barnabás kerülhetett először helyzetbe; a 26. percben pedig Varga Ádámnak kellett bravúrt bemutatnia Kovácsréti lövése után. Utóbbi az egész első játékrész legnagyobb lehetősége volt. Az sem segített a Ferencvárosnak, hogy már negyed óra játék után (kényszerűségből) cserélniük kellett: Mackreckis érkezett a sérült Zachariassen helyett. Gól azonban nem esett, így 0-0-ás állásról folytatódhatott a játék a szünet után.

A folytatás is inkább a hazaiakról szólt. Az 50. percben Gresó lépett ki ziccerben, de Vargába lőtte a labdát – ez már jelzésértékű volt a folytatással kapcsolatban. Már épp kezdhettek arra gondolni a nézők, hogy bajban lehetnek a zöld-fehérek, amikor (kicsit a semmiből) hirtelen büntetőhöz jutottak az 57. percben. Alaxai buktatta Varga Barnabást, aki sértettként el is vállalta a tizenegyes értékesítését. A kapus azonban kifogott rajta: Fejér eltalálta az irányt és kifogta a lövést. Mindez pedig tovább tüzelte a hangulatot.

A Ferencváros nem igaz, hogy ne vette volna komolyan a meccset. Sokkal inkább az volt a helyzet, hogy a nyíregyházaiak voltak önkívületben. Számukra ez a találkozó egy BL-döntővel ért fel és sokkal jobban akarták a győzelmet, mint ellenfelük. Talán ennek is köszönhető, hogy a 68. percben Kovácsréti révén sikerült megszerezniük a vezetést. Érett az idei kiírás legnagyobb meglepetése. A Fradinak bő 20 perce maradt az egyenlítésre.

A 78. percben a csereként beállt Kodro ziccerét védte Fejér, ami ekkor egy kulcspillanatnak tűnt. A Nyíregyháza remekül tette a dolgát a mezőnyben, ám a 85. percben végül kapituláltak. Egy pontrúgás után fönt maradt Cisse a vendégek részéről, aki óriási hidegvérrel alakított ki magának lövőhelyzetet, amit higgadtan értékesített is. Így 1-1-re álltak a felek – úgy nézett ki, hosszabbítás jöhet. A 89. percben azonban ismét rezdült a háló. A csereként beállt Sevikyan a leshatáron kapta a labdát, befelé tört, majd gyönyörű mozdulattal tekert a hosszúba. Ezzel pedig fordított a Ferencváros és megnyerte az összecsapást.

Nyíregyháza – Ferencváros 1-2 (0-0)
Helyszín: Balmazújvárosi Városi Sportpálya (Balmazújváros) Vezette: Bogár
Gólszerző:
Kovácsréti (68.), Cisse (85.), Sevikyan (89.)
Sárga lap: Alaxai, ill. Marquinhos, Abu Fani, Varga Barnabás, Sevikyan
Kiállítás: – ill. –

Nyíregyháza: Fejér – Baki, Alaxai, Gengeliczki – Nagy Barnabás, Kesztyűs (Sigér Ákos), Nagy Dominik, Farkas – Gresó (Novák), Beke, Kovácsréti. Edző: Tímár.

Ferencváros: Varga Ádám – Civic (Ramirez), Abena, Cisse, Botka (Loncar) – Maiga (Sevikyan), Abu Fani, Zachariassen (Mackreckis) – Marquinhos, Varga Barnabás, Adama Traore (Kodro). Edző: Stankovic.